• 08/04/2013
  • |     BB

Investering van 4 miljoen euro in nieuwe perskoppelingen bij Eandis

Eandis investeert zowat 4 miljoen euro in nieuwe perskoppelingen voor verbinden van koperen gasleidingen. Fabrikant Viega haalt contract via openbare aanbesteding binnen.

Lees verder

Nieuws

( Foto: Viega, oude koppelingen bij Eandis die nu niet meer gebruikt worden )

ENGINEERINGNET.BE - De distributienetbeheerder Eandis investeert fors in het vervangen van maatwerkkoppelingen door nieuwe perskoppelingen. Eind 2012 werd het contract voor de leveringen van de nieuwe koppelingen na een openbare aanbesteding toegekend aan de sanitaire systeemaanbieder Viega.

“De veiligheid en betrouwbaarheid van onze koppelingen, in combinatie met de 100% testzekerheid van SC-Contur -zelfs bij gasinstallaties en dit zonder de O-ring te verzwakken - was een unieke troef”, licht Eric Schellinck van Viega Belgium toe.

De leverancier schrijft het winnen van de aanbesteding verder toe aan onder meer de certificaten en attesten die het kon voorleggen. De koppelingen hebben naar verluidt de uiterst strenge proeven van zowel de Belgische als de Franse en Duitse keuringsorganismen doorstaan.

Aan een openbare aanbesteding gaat een heel voortraject vooraf, want de wetgeving op de overheidopdrachten is duidelijk en bedoeld om transparant keuzes te kunnen maken.

Prijs, logistiek, techniciteit zijn belangrijke en meetbare parameters, die in het aankoopdossier geïntegreerd zijn.


ACHTERGROND
Met wereldwijd meer dan 3.000 medewerkers behoort de Viega Groep tot de belangrijkste producenten van installatietechniek.De groep werd in 1899 opgericht in Attendorn (Duitsland). De distributie verloopt grotendeels via eigen verkoopkantoren in de verschillende landen.