• 12/04/2013
  • |     BB

Herman van den Berg nieuwe president van Yokogawa Europe

Zuid-Afrikaan van den Berg is sinds begin april de nieuwe president van Yokogawa Europe. Hij gelooft naar eigen zeggen sterk in innovatie samen met de klant.

Trefwoorden: #analyser, #herman van den berg, #uranium, #yokogawa

Lees verder

Nieuws

( Foto: Yokogawa, Herman van den Berg )

ENGINEERINGNET.NL - De Raad van Bestuur van Yokogawa Electric Corporation heeft Herman van den Berg per 1 april 2013 benoemd tot president van Yokogawa Europe.

De Zuid-Afrikaan – opgeleid aan de Unversiteit van Johannesburg - volgt Harry Hauptmeijer op. Deze laatste was sinds 2002 president en zal nog tot 1 oktober 2013 directeur blijven om zorg te dragen voor een soepele overgang.

Herman van de Berg (1958) startte zijn carrière bij een uraniumverrijkingsfaciliteit waarna hij overstapte naar een offshoreplatform- en raffinage-engineeringteam van de projectorganisatie Bateman Engineering. Van dat bedrijf werd hij uiteindelijk C&I-manager.

In 2005 vervoegde hij Yokogawa als Managing Director voor Zuid-Afrika. In 2011 verhuisde hij vervolgens naar het Europese hoofdkantoor in Amersfoort om ook vice-president 'Delivery & Service' binnen de industriële automatiseringsdivisie te worden.

Herman van den Berg is ervan overtuigd dat het geheim achter succesvolle automatisering schuilt in het begrijpen van de 'business' van de klant, en die kennis vervolgens – samen met de klant – te gebruiken om innovatie te stimuleren.

Om organisaties optimaal te laten presteren, moeten medewerkers naar zijn mening vooral begrijpen 'welke waarde zij aan het bedrijf toevoegen'.


ACHTERGROND
Het Europese hoofdkantoor van instrumentatiespecialist Yokogawa bevindt zich sinds 1982 in Amersfoort. In heel Europa heeft Yokogawa vestigingen voor verkoop, service en engineering. In Nederland produceert de onderneming vloeistofanalysers en industriële veiligheidsystemen. De hele groep telt wereldwijd 90 bedrijven in 55 landen, goed voor een omzet van zowat 4 miljard dollar.