• 15/04/2013
  • |     BB

Clarebout Potatoes bouwt ultramodern hoogbouwmagazijn

Belgische Clarebout Potatoes investeert in bouw nieuw hoogbouwmagazijn nabij Belgisch-Franse grens met 70.000 palletlocaties voor opslag diepgevroren aardappelproducten.

Trefwoorden: #Clarebout, #Clarebout Potatoes, #schafer, #ssi schafer

Lees verder

Nieuws

( Foto: SSI Schäfer )

ENGINEERINGNET.BE - Clarebout Potatoes heeft momenteel een hoogbouwmagazijn voor zowat 70.000 palletlocaties onder constructie. Het nieuwe magazijn wordt opgetrokken in Waasten (faciliteitengemeente Komen-Waasten) in de provincie Henegouwen.

Clarebout is een Belgisch bedrijf, wereldwijd bekend, en meer dan 25 jaar gespecialiseerd in het verwerken van verse aardappelen tot voorgebakken en diepgevroren aardappelproducten.

Het magazijn zal bestaan uit 8 gangen met hoogbouwkranen, uitgerust met een shuttle-systeem euro- en industriepaletten. Die worden opgeslagen aan 2 kanten in een multi-diep systeem in de dynamische kanalen, wat leidt tot Just-In-Time levering naar de verzendingsbuffer en laadzone.

De shuttles werken met een draadloos systeem en power caps die bestand zijn tegen een temperatuur van -24°C, zonder gebruik van kabels of batterijen.

Een geïntegreerde PLC-besturing draagt zorg voor de in- en uitslag, gekoppeld aan het reeds bestaande 'warehouse control'-systeem.

Het interne transport wordt voorzien met conveyors, en een transportsysteem op basis van rollen en kettingbanen. Vertrekkende van de basis betekent dit 180 paletten per uur via inbound en 180 paletten per uur via outbound.

Het project moet tegen juli 2013 operationeel zijn. De investering die ermee gemoeid is, werd niet bekendgemaakt.

Dit nieuws werd ons aangereikt door SSI Schäfer, dat het project mag realiseren.