• 16/04/2013

Artsen van het Emma kinderziekenhuis Amsterdam winnaars van IBD idee

Het farmaceutische bedrijf MSD heeft een prijs in het leven te roepen om de behandelingen van inflammatoire darmziekten (IBD), zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa, te verbeteren.

Trefwoorden: #Emma kinderziekenhuis, #IBD, #MSD

Lees verder

Nieuws

( Foto: screenshot website hetklikt.nu )

ENGINEERINGNET.NL -- De artsen van het Emma Kinderziekenhuis krijgen de prijs voor het programma Kwaliteit van leven in Kaart (KLIK).

Dit bestaat ondermeer uit een website (www.hetklikt.nu) waarop jonge patiënten zelf een profiel kunnen aanmaken. Met behulp van dit profiel kunnen behandelaars en de omgeving in één oogopslag zien met welke psychosociale of medische aspecten kinderen problemen hebben.

De 50.000 euro die aan de prijs verbonden is wordt gebruikt om het programma verder te ontwikkelen. De prijs voor het beste IBD Idee is dit jaar voor het eerst uitgereikt.

Wegens de grote animo zal MSD de prijs volgend jaar opnieuw uitreiken. Inzendingen moeten in ieder geval innovatief zijn, de kwaliteit van leven voor een IBD-patiënt verbeteren en niet tot de standaardzorg behoren. Elke arts of medisch specialist kan meedoen.


(LVD)