• 17/04/2013

Franse mobiele douche hergebruikt eigen water (+video)

Onlangs presenteerde de Franse firma Geopack Industries op de IDEX 2013 in Abu Dhabi een waterbesparende douche die op zonne-energie werkt.

Trefwoorden: #Abu Dhabi, #Geopack Industries, #IDEX 2013, #waterbesparende douche, #zonne-energie

Lees verder

Techniek

( Foto: Geopack Industries )

ENGINEERINGNET -- De Geopure Shower verzamelt, filtert en hergebruikt het eigen douchewater om zo verspilling daarvan te voorkomen. Ook ander grijs water of slootwater kan in het systeem worden gebruikt.

De douche heeft twee watertanks: eentje die schoon water bevat om uit de douchekop te laten stromen en een tank die het water opvangt en filtert via antibacteriële buizen. Deze blijven een half jaar actief. Goed voor 25 keer hergebruik van water. Totale capaciteit is 50 liter water. Het geheel draait op 500 watt aan elektra waarin wordt voorzien door drie zonnepanelen.

Het geheel weegt maar 70 kilo en is gemakkelijk te monteren en draagbaar. Vandaar ook de presentatie op de International Defence Exhibition and Conference (IDEX) 2013 in Abu Dhabi, een wereldwijd gerenommeerde beurs die de laatste militaire innovaties tentoonstelt.

Geopack Industries wil de douche ook inzetten in ramp- of oorlogsgebieden voor de opvang van ontheemden. Of voor gebruik in eco-toerisme. Kosten komen op 10.000 euro.


(LH)

Video: