• 17/04/2013
  • |     BB

Proeftuin elektrische voertuigen Olympus zoekt 300 e-bike testgebruikers

Vlaamse proeftuin elektrische voertuigen is op zoek naar 300 testgebruikers voor zijn e-bikes. Aanmelden kan in de stations van Leuven, Gent en Hasselt. Kostprijs: 5 euro voor 25 uur.

Trefwoorden: #e-bike, #e-scooter, #elektrische fiets, #lieve verscheiren, #Olivier De Cock, #olympus, #verscheire

Lees verder

Nieuws

( Foto: Olympus )

ENGINEERINGNET.BE - De laatste kilometers van en naar de eindbestemming. Voor veel mensen dé reden om niet te kiezen voor het openbaar vervoer. Maar wat als je naadloos kon overstappen op een elektrische fiets, scooter of auto?

Die mogelijkheid wil de Vlaamse proeftuin Olympus, overigens één van de grootste in Europa, via een campagne in de steden Leuven, Gent en Hasselt de reiziger bieden. Op die locaties gaat het in april op zoek naar telkens 100 personen die een elektrisch transportmiddel - een e-bike - willen uittesten.

Olivier De Cock, Platform Manager Olympus: “Aan de stations komt telkens een tent te staan. Daar informeren we de mensen over Olympus, de voertuigen en de voordelen voor testgebruikers. Zo kunnen zij bijvoorbeeld voor slechts 5 euro gedurende 25 uur gebruik maken van een elektrische e-bike. Wie wil, kan die dag de elektrische fietsen zelf uittesten.”

De proeftuin heeft alvast de Bekende Vlaming Lieven Scheire als proefkonijn voor zijn kar weten te spannen. Verscheire: “Energie en personenvervoer zijn twee van de meest uitdagende problemen van onze maatschappij. Dat deze twee thema's samenkomen in één project, dat dan nog eens uiterst bereikbaar is voor iedereen die wil meewerken en -denken, is gewoon heerlijk.”

De testgebruikers zullen - naarmate het project in de toekomst vordert - met de kaart die ze zich aanschaffen, gebruik kunnen maken van een elektrische scooter.


PRAKTISCH
Op 23, 24 en 25 april 2013 zal er van 15:00 uur tot 19:00 uur campagne gevoerd worden aan de stations van Leuven (23), Gent (24) en Hasselt (25). In elk station worden 100 personen gezocht.

ACHTERGROND
Olympus onderzoekt in een ‘live’ testomgeving welke rol elektrische voertuigen kunnen spelen binnen genetwerkte mobiliteit. Via een open dienstenplatform zal informatie verzameld en geëvalueerd worden over verschillende types van elektrische voertuigen, laadpalen, verbruik, betalingen,verkeer,....Bovendien kunnen nieuwe dienstverleners hun commerciële of maatschappelijke projecten op dit platform testen en lanceren. Dit alles moet de basis leggen voor een heel nieuw aanbod van mobiliteitsdiensten zoals multimodale routeplanning, reservatie en betalingswijzen.