• 17/04/2013

Ecover werkt aan verpakking gemaakt van plastic uit zee (+video)

Deze producent van ecologische was- en reinigingsmiddelen werkt samen met plasticfabrikant Logoplaste aan een baanbrekend recyclingprogramma.

Trefwoorden: #Ecover, #plastic vervuiling, #vervuiling, #zeewater

Lees verder

nieuws

( Foto: Waste Free Oceans )

ENGINEERINGNET.BE -- De laatste jaren is er veel aandacht voor een groot milieuprobleem: plastic afval dat in grote en piepkleine brokken in de zee drijft en daardoor ook in de magen van vogels en vissen terecht komt.

Ecover wil een steentje bijdragen aan de oplossing van dit probleem. Het bedrijf werkt samen met Logoplaste om een nieuw type verpakking te ontwikkelen. Dit bestaat uit plastic gemaakt van suikerriet in combinatie met plastic dat uit de zee afkomstig is en 'gewoon' gerecycled plastic.

Het plastic wordt uit zee opgevist door boten die daarvoor een speciaal vangnet krijgen aangemeten. Elke boot kan zo tussen de twee en acht ton afval vangen.

Deze inzamelacties zijn opgezet door Waste Free Oceans: een organisatie die in 2011 is opgericht door Europese plastic verwerkers om zo een oplossing te vinden voor het plastic probleem in de zee. Tot nu toe zijn er onder meer in België en Nederland proefprojecten van start gegaan om plastic op zee in te zamelen.

Het opgeviste plastic gaat vervolgens naar de fabriek van Closed Loop Recycling in Dagenham, nabij Londen. Daar worden er weer flessen van gemaakt door het samen te voegen met de twee bovengenoemde soorten plastic.

Het is voor het eerst dat een dergelijk soort plastic ontwikkeld wordt. Het betreft dan ook een wereldprimeur voor deze bedrijven. Producten van Ecover die zo verpakt zijn gaan volgend jaar in de verkoop.

De betrokkenheid van Ecover bij dit project maakt onderdeel uit van hun 'Message in our Bottle'-campagne. Het bedrijf heeft beloofd zich doorlopend in te blijven zetten voor alle verschillende problemen die horen bij plastic verpakkingen.


(LH)

Video: