• 18/04/2013
  • |     BB

Vlaamse ‹Lifetime Achievement Award› voor Johnson & Johnson

Vlaams minister-president Kris Peeters: «Johnson & Johnson heeft zich opgeworpen als ambassadeur voor Vlaanderen bij andere buitenlandse bedrijven die zich hier willen vestigen.»

Trefwoorden: #fit, #flanders investment trade, #johnson & johnson, #kris peeters, #Lifetime Achievement Award

Lees verder

Nieuws

( Foto: Flanders Investment & Trade )

ENGINEERINGNET.BE – Naast de Foreign Investment of the Year Award reikte Flanders Investment & Trade ook een tweede prijs uit: de Lifetime Achievement Award. Die valt bedrijven te beurt die als buitenlandse onderneming een ambassadeursrol voor Vlaanderen op zich nemen.

Dit jaar ging de eer naar Johnson & Johnson uit de VS, en dat mag niet verbazen. De VS is immers sinds jaar en dag de grootste buitenlandse investeerder in Vlaanderen, én J&J telt niet minder dan 5.000 werknemers verdeeld over 7 sites in België, actief in farma en biotechnologie. Bovendien heeft het hier zowel productie als R&D.

Mede daardoor is Vlaanderen vandaag een interessante aantrekkingspool voor binnen- en buitenlandse farma- en biotechbedrijven.

Het profiel van het bedrijf past naar verluidt ook duidelijk in het Nieuw Industrieel Beleid van de Vlaamse Regering als ‘lead plant’ voor toekomstgerichte technologieën. En bovendien werd J&J in 2010 nog uitgeroepen tot beste werkgever van het afgelopen decennium.


FOTO
Vlnr: minister-president Kris Peeters, CEO Johnson & Johnson Tom Heyman en event host Francesca Vanthielen.

CITAAT
Vlaams minister-president Kris Peeters: “Johnson & Johnson heeft zich opgeworpen als ambassadeur voor Vlaanderen bij andere buitenlandse bedrijven die zich hier willen vestigen. Hun jarenlange investeringen in farma en biotech, een sleutelsector van de Vlaamse economie, getuigen van een langetermijnvisie. Het is de weg die we moeten blijven volgen in het kader van het Nieuw Industrieel Beleid: sterke, innovatieve bedrijven die de Vlaamse industrie van morgen mee vorm willen geven."


LEESTIP
Vlaanderen beloont Amerikaanse FRX Polymers met ‹Investment of Year Award›