• 19/04/2013

Envisan wint ECOnext innovatieaward - bedrijfsblog

Woensdag 17 april werd de eerste ECOnext innovatieaward door minister Lieten overhandigd aan Envisan, het milieubedrijf van Jan De Nul Groep.

Trefwoorden: #easyFairs, #ecologie, #ECOnext, #milieu, #vakbeurs

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE -- ECOnext, de opvolger van de vroegere vakbeurzen Ifest en INDUSTRIE & MILIEU koos er resoluut voor om tijdens haar eerste editie eco-innovaties in de kijker te zetten i.s.m. het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie van de Vlaamse overheid en de Unie van Milieuondernemingen.

Daarvoor konden de exposanten een innovatiedossier indienen, zodat de professionele bezoekers op de beursvloer via innovatieroute de laatste nieuwigheden konden ontdekken.

Elk dossier werd door een professionele jury beoordeeld op graad van eco-innovatie, vermindering van de druk op het milieu, toepassingsmogelijkheden en internationalisering.

Uit de 13 deelnemers van de innovatieroute werden 4 finalisten geselecteerd.

Een gedeelde derde plaats ging naar Grundfos Bellux en Xylem Water Solutions Belgium. Beiden brachten recent afvalwaterpompen op de markt die uitblinken door hun hydrauliek, intelligente besturing en energie-efficiëntie.

De tweede plaats was voor NNOF (Nearly New Office Facilities), een nieuw toekomstgericht concept ontwikkeld door bedrijven uit de kantoorinrichtingssector die ecologisch en duurzaam willen ondernemen.

De hoofdprijs was weggelegd voor Envisan met een unieke installatie voor de verwerking van oliehoudend afval uit olieraffinaderijen.

Geert Ide van Envisan ontving de award uit de handen van Ingrid Lieten, viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Innovatie, Overheidsinvesteringen, Media en Armoedebestrijding.

De winnaar krijgt niet alleen een korting op zijn deelname aan de volgende editie van ECOnext op 2 & 3 april 2014, maar zal zijn innovatie ook internationaal kunnen voorstellen tijdens 1 van de komende missies waaraan het Department Leefmilieu, Natuur en Energie dit jaar zal deelnemen.

Voor meer informatie:
ECOnext - een vakbeurs van easyFairs
Roderveldlaan 3 - B-2600 Berchem
Tel. +32 (0)3 280 53 46
lobke.vergauwen@easyfairs.com - www.econext.be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
easyFairs
<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>
Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event? Klik hier.