• 23/04/2013
  • |     BB

Vansichen scoort award dankzij toegevoegde waarde engineeringafdeling

Vansichen Lineairtechniek ontvangt nogmaals award voor het out-of-the-box denken van zijn engineeringafdeling. Of hoe ingenieurs het verschil kunnen maken...

Trefwoorden: #atlanta, #lineair, #reductor, #servo, #tandheugel, #tandwiel, #vansichen, #wormwiel

Lees verder

Techniek

( Foto: Van Sichen )

ENGINEERINGNET.BE – Het Vlaamse Vansichen Lineairtechniek in Hasselt blijft erkenning krijgen van de fabrikanten die het vertegenwoordigt in België. Het bedrijf is leverancier van lineaire componenten en systemen voor de machinebouw, maar heeft ook een eigen engineeringafdeling. Dat ingenieursteam ontwikkelt aangepaste technische oplossingen voor afnemers, op basis van de componenten en systemen die het invoert.

Het is precies voor die toegevoegde waarde dat de firma eind vorig jaar al een eerste prijs – een 'application award - scoorde bij de Duitse fabrikant Bahr. Nu nu ontvangt het er weer eentje, deze keer uit handen van het ook al Duitse Atlanta. Dat is een producent van mechanische componenten zoals tandheugels en tandwielen, en van servo wormwielreductoren.

De reden voor de award is zit in dezelfde lijn: appreciatie voor de originele out-of-the-box oplossingen waarmee de Hasseltse ingenieurs voor de dag komen. Of hoe een eigen ingenieursteam wel degelijk het verschil kan maken.

Marketingmanager Robert Adamietz in dat verband: "Klanten hebben vaak problemen om de componenten te combineren. Vansichen Lineairtechniek is één van de weinige partners die zelf systemen bouwt, zijn verantwoordelijkheid opneemt en zelfstandig met onze producten werkt."

En deze toch wel opmerkelijke quote willen we u niet onthouden: "Eerst hebben we een overzicht gemaakt van de vraag op de markt, de behoeften van de klanten. De toekomst ligt bij individuele oplossingen met eenvoudige producten, bij systemen dus. Weg van de machinebouw.”


FOTO
Overhandiging van de 'Atlanta Best Application Award 2013 Worldwide' aan Maxime Vansichen.