• 25/04/2013

NV Mijnen verkrijgt vergunning om aardgas te ontginnen

De NV Mijnen krijgt een vergunning voor het opsporen van aardgas binnen het Kempens steenkoolbekken.

Trefwoorden: #Limburg gas, #methaangas, #NV Mijnen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Wikipedia, schachtbokken Houthalen )

ENGINEERING.BE -- In opdracht van Limburg Gas heeft NV Mijnen een vergunning aangevraagd voor het opsporen van methaangas. De aanvraag voor een gebied met een oppervlakte van 363 km² werd positief beoordeeld en de vergunning werd door de Vlaamse Regering afgeleverd. NV Mijnen krijgt hierdoor in dit gebied tijdelijk het recht voor het opsporen van koolwaterstoffen.

Het decreet Diepe Ondergrond van 08 mei 2009 reglementeerd het opsporen en winnen van koolwaterstoffen. Deze vergunning geeft de houder van de vergunning een tijdelijk recht voor de opsporing en ontginning ervan in een bepaald gebied.

Bovenop de vergunningsplicht in het kader van het Decreet Diepe Ondergrond, is Limburg Gas onderworpen aan de stedenbouwkundige en milieuvergunningsplicht. Zo zal Limburg Gas binnen de opsporingsvergunning pas kunnen overgaan tot een proefboring nadat hiervoor eveneens een stedenbouwkundige en milieuvergunning verkregen wordt.

In eerste instantie gaat Limburg Gas het potentieel aan gas in kaart brengen. Indien deze studie postieve resultaten aflevert, kan er beslist worden om proefboringen uit te voeren en alzo stalen te nemen.

Het totale opsporingstraject wordt gespreid over een periode van zes jaar.


(LVD)