• 30/04/2013
  • |     BB

Onderzoekscentrum Imec blijft groeien: plus 6,7 procent in 2012

Het Leuvense centrum voor nano-onderzoek Imec is in 2012 met 6,7% gegroeid. Dat blijkt uit de jaarrekening . Er werden161 patenten toegekend, en nogmaals 133 patentapplicaties ingediend.

Trefwoorden: #holst, #holst centre, #imec, #nano, #research

Lees verder

research

( Foto: Imec, Luc Van den hove )

ENGINEERINGNET.BE – Imec, het grootste onderzoekscentrum dat Vlaanderen rijk is, zag zijn omzet in 2012 opklimmen tot 320 miljoen euro, of 6,7 procent méér dan in 2011. In het cijfer zit ook het resultaat van het Holst Centre in Nederland.

Dat Eindhovense innovatiecentrum werd in in 2005 opgericht samen met TNO, en legt zich toe op intelligente, draadloze, sensorgebaseerde microsystemen en 'systems-in-foil'.

Imec verwerft geen inkomsten uit commerciële verkoop, maar sluit onderzoeksakkoorden af met bedrijven van over de hele wereld, waarvoor het zich laat betalen. Zo zijn er intussen meer dan 600 bedrijven en 200 universiteiten die contractonderzoek laten uitvoeren.

Daarnaast krijgt het centrum een jaarlijkse toelage van de Vlaamse Overheid - 48,2 miljoen euro in 2012 - en een toelage van 8,2 miljoen euro van de Nederlandse overheid voor Holst Centre.

“Zowel in halfgeleidertechnologie als in onze nieuwe onderzoeksdomeinen zoals biomedische elektronica zijn we er in geslaagd om bestaande samenwerkingen uit te breiden en nieuwe partnerships te sluiten,” stelt een tevreden CEO Luc Van den hove.

In 2012 blijkt het aantal personeelsleden gegroeid te zijn tot 2.051, afkomstig uit 75 verschillende landen.

Daarvan zijn er 377 residenten: bezoekende onderzoekers uit partnerbedrijven en instituten, en 276 doctoraatsstudenten. In het Eindhovense Holst Centre werken 122 mensen.


ACHTERGROND
Imec verricht onderzoek dat tot de wereldtop behoort in het domein van nano-elektronica. Imec koppelt zijn innovatieve kracht aan wereldwijde partnerships in ICT, gezondheidszorg en energie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Leuven, en er zijn kantoren België, Nederland, Taiwan, Verenigde Staten, China, India en Japan.
Het onderzoekscentrum telt meer dan 2.000 medewerkers waarvan meer dan 650 industriële residenten en gastonderzoekers. In 2012 bedroeg imec's budget 320 miljoen euro.