• 02/05/2013

Unilever maakt Amerikaans en Canadees productieproces 100% afval vrij

In 2010 stelde Unilever een duurzaamheidsplan op om de milieu voetafdruk van het bedrijf voor 2020 met de helft te verkleinen. Afval vrij produceren is onderdeel van dit plan.

Trefwoorden: #afval, #duurzaamheid, #ecologie, #recycleren, #Unilever

Lees verder

Nieuws

( Foto: Unilever, Douglas Anderson Baillie – Chief HR Officer )

ENGINEERINGNET -- Unilever is er onlangs in geslaagd om de productie in alle Canadese en Amerikaanse fabrieken afval vrij te maken. Ook komt er geen snipper afval meer uit alle kantoren van het bedrijf. In totaal gaat het om 26 faciliteiten.

Elke fabriek heeft een eigen manier ontworpen om het productieproces te optimaliseren en zo afval te voorkomen. Restproducten worden hergebruikt of gerecycled.

Zo wordt papier en plastic van een pastasaus producerende fabriek in Kentucky gerecycled tot tissues en hout composiet. In een ijsjesfabriek maakt men van restpapier afvalzakken. Oude werkschoenen gaan naar een liefdadigheidsinstelling, net als afgedankt kantoormeubilair.

Het reduceren van afval is een belangrijke doelstelling uit Unilever's duurzaamheidsplan. Het streven is om in 2015 de totale hoeveelheid afval van het bedrijf terug te brengen naar het niveau van 2008, terwijl Unilever wel veel meer produceert.

Unilever heeft ook in andere landen al bereikt dat hun fabrieken geen afval meer produceren, zoals in Engeland, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Japan. Op dit moment is dit doel gehaald voor meer dan de helft van de 252 fabrieken die Unilever wereldwijd in bezit heeft.

De invloed van Unilever reikt ver: het is wereldwijd een van de belangrijkste producenten van voedsel en verzorgingsproducten die door twee miljard mensen worden gebruikt. In de Verenigde Staten heeft het bedrijf circa 12.000 mensen in dienst en bedroeg de verkoop in 2012 ruim $10 miljard.


(LH)