• 21/05/2013
  • |     BB

Netbeheerders plaatsen herlaadautomaten voor budgetmeterkaarten

De komende weken zullen betaalautomaten voor budgetmeters een vertrouwd beeld worden in de kantoren van de distributienetbeheerders en de OCMW’s. Eandis plaatst er 300, Infrax is al rond in alle kantoren.

Trefwoorden: #betaalautomaten, #betaalterminal, #budgetmeter, #eandis, #infrax, #ores, #tecteo

Lees verder

Nieuws

( Foto: Eandis )

ENGINEERINGNET.BE - Wie een budgetmeter heeft voor elektriciteit of aardgas, doet dat via een herlaadkaart. Dat kan nu alleen via een loketmedewerker in de kantoren van de netbeheerders of bij het OCMW.

Daar komt nu verandering in. De distributienetbeheerders in Vlaanderen en Wallonië, waaronder Eandis, Infrax, Ores en Tecteo, gaan nieuwe selfservice betaalautomaten in hun eigen kantoren en die van het OCMW plaatsen om de kaarten rechtstreeks te herladen.

Bij Eandis bijvoorbeeld gaat het om 300 automaten. Die worden de komende weken geïnstalleerd, laat het bedrijf weten. Dat bedrijf testte de werking van het nieuwe systeem de voorbije drie maanden grondig uit in twee van zijn eigen kantoren en die van zestien OCMW’s in de regio rond Kortrijk.

'Daar werd het systeem positief onthaald', stelt Eandis. Infrax is intussen als eerste én voor alle klanten zelfs al klaar met de plaatsingen.

Positief (en vrij uniek) is alvast dat je niet op zoek moet gaan naar een terminal van je eigen energieleverancier: herladen kan op de automaten van alle leveranciers. Dat is gemakkelijker voor bewoners van grensgebieden of in regio’s met verschillende distributienetbeheerders voor elektriciteit en aardgas.

Het gaat (nog) niet om alle kantoren in ons land. Eandis bijvoorbeeld laat weten dat 'in functie van het succes en in nauw overleg met de stads- en gemeentebesturen zal worden onderzocht of een uitbreiding van het systeem naar andere locaties in de toekomst wenselijk en noodzakelijk is'.


ACHTERGROND
Het herladen gebeurt in een aantal snelle en eenvoudige stappen. Aan elke betaalautomaat hangt een poster met uitleg over de verschillende stappen. Die maakt zo veel mogelijk gebruik van iconen om toegankelijk te zijn voor anderstaligen.