• 06/08/2013

UGent-ontwerp nulenergiewoning doet mee aan Solar Decathlon wedstrijd

Sinds begin augustus strijden vier UGent-studenten samen met hun Amerikaanse teamgenoten in China voor een finaleplaats in de wedstrijd Solar Decathlon.

Trefwoorden: #energiearm, #nulenergiewoning, #Solar Decathlon, #Ugent, #Universiteit Gent, #wedstrijd

Lees verder

Nieuws

( Foto: Ugent, Maquette van het Solatrium House van team BEMANY )

ENGINEERINGNET.BE -- Tine Lanssens, Charlot Tanghe, Thomas Tassignon en Tim Van Parys (UGent-studenten van de faculteit Ingenieurs-wetenschappen en Architectuur) vormen samen met Amerikaanse studenten het gelegenheidsteam BEMANY.

BE staat voor de Universiteit Gent in België, MA voor Worcester Polytechnic Institute (WPI) in Massachusetts, en NY voor New York University Polytechnic. Het team bestaat uit meer dan 30 studenten.

Hun ontwerp werd geselecteerd in de voorronde, waardoor BEMANY een van de 23 teams is die deelnemen aan de finale in China. Op 3 augustus 2013 ging de wedstrijd officieel van start.

De finalisten worden beoordeeld op 10 criteria met een huis dat onder meer betaalbaar, aantrekkelijk en leefbaar is. Het huis moet daarboven minstens evenveel energie produceren als het verbruikt, onder meer om water te verwarmen, om te koken en te poetsen.

Voor het eerst wordt dit jaar ook een Solar Decathlon, van oorsprong een Amerikaanse wedstrijd, georganiseerd in China. Dit gebeurt in de marge van een overeenkomst tussen de VS en China rond duurzame energie.

Gastheren zijn de National Energy Administration en het U.S. Department of Energy, wordt georganiseerd door de Universiteit van Peking en gesteund door privébedrijven.


(GL)