• 30/08/2013

TVH Training Centre leidt werknemers beschutte werkplaatsen op

Thermote & Vanhalst, ambassadeur van beschutte werkplaatsen, organiseerde een vijfdaagse heftruckopleiding voor negen werknemers uit West- en Oost-Vlaamse beschutte werkplaatsen.

Trefwoorden: #beschutte werkplaats, #heftruck, #opleiding, #Thermote & Vanhalst, #TVH

Lees verder

opleidingen

( Foto: Thermote & Vanhalst )

ENGINEERINGNET.BE -- Heffen en verplaatsen van lasten behoort vaak tot het takenpakket van werknemers van beschutte werkplaatsen. Een degelijke opleiding en een rijvaardigheidsattest voor mobiele werktuigen zijn noodzakelijk om veilig te kunnen werken en om wettelijk in orde te zijn.

De negen deelnemers uit verschillende beschutte werkplaatsen - onder meer van Waak in Kuurne en Mariasteen in Gits - kregen gedurende vijf dagen een gevuld programma voorgeschoteld.

Naast een dosis theorie, bezochten de deelnemers ook de verhuurafdeling waar ze de machines konden bekijken en deden praktijkoefeningen op een parcours. Acht mannen en één vrouw leerden rijden met elektrische transpalletten, stapelaars en heftrucks. Enkele deelnemers kregen bovendien een introductie tot werken met de reachtruck.

De nadruk in de opleiding lag duidelijk op veiligheid. Iedere deelnemer kreeg individuele begeleiding naargelang zijn voorkennis, persoonlijke noden en specifieke werksituatie.

Die gedifferentieerde aanpak had succes: iedereen slaagde voor zowel de theoretische als de praktische testen en kan voortaan veilig aan de slag als heftruckchauffeur.


(GL)