• 08/05/2013

Boskalis verwerft Filipijns bagger- en installatiecontract voor offshore

Boskalis verwerft contract van Shell Philippines Exploration voor installatie van een offshore Depletion Compression Platform voor de kust van het Filipijnse eiland Palawan.

Trefwoorden: #baggeren, #Boskalis, #Filipijnen, #Koninklijke Boskalis Westminster, #offshore, #platform

Lees verder

Nieuws

( Foto: Koninklijke Boskalis Westminster )

ENGINEERINGNET.NL -- Het contract omvat bagger-, steenstort- en platform transport en installatie-werkzaamheden en heeft een contractwaarde van circa 46 miljoen euro.

Het project houdt verband met de uitbreiding van het Malampaya-gasveld middels de installatie van een tweede compressorplatform naast het bestaande gasproductieplatform.

De werkzaamheden omvatten een aantal verschillende offshoreactiviteiten. Om de zeebodem voor te bereiden op de installatie van het platform zullen grondlagen worden uitgegraven tot een diepte waarop voldoende draagcapaciteit is; de verwijderde grond wordt afgevoerd naar een speciaal daarvoor aangewezen gebied.

Vervolgens wordt er een ondergrond van grind aangebracht als fundering voor de poten van het platform. Hiervoor zal steen afkomstig uit plaatselijke Filipijnse groeven worden gebruikt. Na afronding van deze voorbereidende werkzaamheden zal het Depletion Compression Platform naar de locatie worden gesleept, gepositioneerd en geïnstalleerd met behulp van vier zware anchor handling tugs (AHTs).

Om het platform stabiel te maken, zullen alle vier de poten direct na de installatie worden geballast met gewapend grind. Het bestaande gasproductieplatform en het nieuwe compressorplatform zullen door middel van een vaste brug met elkaar verbonden worden, waarmee het project zal zijn afgerond.


(GL)

ACHTERGROND
Voor dit project, dat zal lopen van begin 2014 tot eind 2014, zal Boskalis Offshore haar nieuwe multifunctionele kabelleg/offshoredienstverleningsschip Ndeavor inzetten, evenals twee AHT-schepen met een vermogen van 200 ton bollard pull en twee AHT-schepen van 100 ton bollard pull.

Het Malampaya Deep Water Gas-to-Power Project is een joint venture van de Philippine National Oil Company, Chevron en Shell Philippines Exploration B.V. (SPEX, operator van het gasproject). Het gas afkomstig uit het veld wordt via een pijpleiding aan land gebracht waar het wordt gebruikt als brandstof voor meerdere elektriciteitscentrales.