• 17/05/2013

Nederlands R&D centrum van Dyadic krijgt financiële steun van BASF

BASF gaat onderzoek en ontwikkeling van enzymen financieren in Dyadic's laboratorium te Wageningen.

Trefwoorden: #BASF, #chemiebedrijf, #Dyadic, #enzymen, #laboratorium

Lees verder

research

( Foto: Dyadic )

ENGINEERINGNET.NL -- Dyadic verleent BASF een niet-exclusieve licentie voor gebruik van C1 technologie. Dit stelt BASF in staat om enzymen te ontwikkelen voor verschillende markten.

Het Duitse chemiebedrijf financieert onderzoek naar enzymen en de ontwikkeling daarvan voor industriële toepassingen in het Wageningse laboratorium van Dyadic. BASF betaalt daarnaast nog eens $6 miljoen voor de licentie, een bedrag per behaalde onderzoeks- en commerciële doelstelling en royalty's na commercialisatie.

Het Wageningse laboratorium heeft twintig wetenschappers en onderzoekers in dienst met een achtergrond in moleculaire biologie, microbiologie, biochemie en fermentatie technologie. Het lab ontwikkelt enzymen voor toepassing in de productie van biobrandstoffen, biochemicaliën, textiel, papier en pulp, zetmeel, veevoeder en menselijk voedsel.

De C1 technologie stelt bedrijven in staat nieuwe genen en proteïnes te ontdekken. De techniek is gebaseerd op de Myceliopthora thermophila fungus. Het is mogelijk dit micro-organisme te gebruiken voor alle stappen in het proces, van genen ontdekking tot commercialisatie.

Door gebruik van één organisme kunnen producten sneller worden ontwikkeld, tegen lagere kosten en met minder risico. Dyadic gebruikt deze technologie vanaf 1990 in hun R&D activiteiten.


(LH)

Video: