• 17/05/2013
  • |     BB

Half miljoen euro Vlaamse steun voor Bike Valley-project in Limburg

Limburgse competentiepool Bike Valley voor bedrijven uit fietssector krijgt een half miljoen euro subsidie van Vlaamse regering. De bedrijven gaan er een windtunnel voor fietsen mee bouwen.

Trefwoorden: #bike valley, #Bioracer, #Energy Lab, #fiets, #Flanders DRIVE, #Lazer, #ridley

Lees verder

research

( Foto: Ridley Bikes/YouTube )

ENGINEERINGNET.BE – De Vlaamse regering heeft een half miljoen euro uitgetrokken om het fietstunnelproject van de Bike Valley-bedrijven mee te ondersteunen.

In die competentiepool hebben een aantal producenten in Limburg elkaar spontaan gevonden om samen nieuwe technologieën voor de wielrennerij en de sector van de fietsenbouw te ontwikkelen.

Samen vatten ze het plan op om te investeren in een fietswindtunnel, een testinfrastructuur die ze allemaal nodig hebben, maar die te duur was om door één speler gedragen te worden. Dat project krijgt nu dus ook centen van de Vlaamse overheid, omdat het past in het Nieuw Industrieel Beleid en de projecten ‘Fabriek van de Toekomst’ van Kris Peeters.

Naast de overheid zijn de investeerders in de tunnel Ridley Bikes (fietsen), Bioracer (kleding), Energy Lab (onder meer trainingsbegeleiding), Lazer (helmen) en het innovatiecentrum Flanders’ DRIVE betrokken.

De tunnel komt in Paal-Beringen en zal naar verluidt de eerste in zijn soort in de wielerwereld worden, maar de fietswindtunnel zal eveneens toegankelijk zijn voor andere bedrijven in de fiets- en mobiliteitssector.

In een reactie toont technologiefederatie Agoria zich 'erg tevreden' over de steun van Vlaams minister-president Kris Peeters voor Bike Valley. "Dit is een sterke troef in de wereldwijde concurrentie met andere grote bedrijven, want het gaat om een erg exportgerichte sector,” zegt directeur-generaal Wilson De Pril.


LEESTIP
Nieuw Limburgs onderzoekscentrum 'Bike Valley' voor de wielersector