• 21/05/2013
  • |     BB

KSB verhuist productie standaard pompen en afsluiters naar Brazilië

Pompenbouwer KSB verhuist productie van standaard pompen en afsluiters naar nieuwe fabriek in groeiland Brazilië. Daarmee volgt KSB de trend: produceren in groeilanden.

Trefwoorden: #afsluiter, #brazilie, #ksb, #pomp

Lees verder

Techniek

( Foto: KSB )

ENGINEERINGNET – KSB laat weten de productie van een aantal standaard pompen en afsluiters te verhuizen naar Brazilië.

De Braziliaanse markt biedt goede perspectieven – in tegenstelling tot de mature markten - en producerende bedrijven willen dicht bij hun klanten zitten: zo rekent KSB erop dat de markt voor pompen en afsluiters binnen vijf jaar met 20 procent zal groeien.

Naar groeimarkten 'delokaliseren' lijkt een onafwendbare trend. Bijvoorbeeld het bureau voor marktonderzoek Frost & Sullivan adviseert Europese fabrikanten zelfs dit zo snel mogelijk te doen: "Volg uw afnemers naar Oost-Europa of nog verder" (zie leestip onderaan).

Bij KSB gaat het 'in eerste instantie' om kogelafsluiters, schuifafsluiters en klepafsluiters, maar in de volgende fase zal de onderneming 'de markt vanuit die fabriek ook met standaardpompen beleveren', aldus een mededeling. Welke productievestigingen in Europa of elders worden getroffen, wordt niet meegedeeld.

KSB heeft (sinds 1954) al een eigen afsluiterfabriek in Brazilië met 933 medewerkers. Het zwaartepunt van die vestiging ligt in de chemie en petrochemie, de algemene industrie en de waterhuishouding. Die afsluiters worden vooral geleverd aan de olie- en gasindustrie van het land.

Daarnaast bouwt het bedrijf al pompen in Várzea Paulista in de staat Sao Paulo en heeft het op 80km afstand een gieterij in Americana.

De nieuwe fabriek, waarin KSB tot dusver 15 miljoen euro heeft geïnvesteerd, bestaat op het 100.000m² grote fabrieksterrein uit twee productiehallen met een modern machinepark alsmede kantoorgebouwen en gebouwen voor facilitaire diensten.


LEESTIP
Volg uw afnemers naar Oost-Europa of nog verder

Duitse Bauer gaat kwaliteitsreductoren assembleren in China

FOTO
Afsluiters, zoals deze kogelafsluiter voor de petrochemie worden in de nieuwe fabriek van KSB in Juniai geproduceerd.

ACHTERGROND
KSB is een van ’s werelds meest vooraanstaande producenten van pompen, afsluiters en bijbehorende systemen voor industrie en gebouwentechniek, water- en afvalwaterbeheer alsmede energietechniek en mijnbouw. Het concern is met eigen verkooporganisaties, productie- en servicebedrijven op alle continenten vertegenwoordigd.