• 23/05/2013

Noord-Brabant heeft 3 miljoen over voor grondwaterbesparende technologieën

De provincie Noord-Brabant heeft een budget van 3 miljoen euro voor bedrijven die nieuwe, waterbesparende technologieën kunnen ontwikkelen om die daarna in te zetten.

Trefwoorden: #grondwater, #grondwaterbesparende, #Noord-Brabant, #provincie, #technologieën

Lees verder

Nieuws

( Foto: Provincie Noord-Brabant )

ENGINEERINGNET.NL -- Onder het Noord-Brabantse oppervlak bevindt zich grondwater van uitzonderlijk goede kwaliteit. Dit is een belangrijke reden voor internationale bedrijven, met name in de agro- en foodsector, om zich in deze provincie te vestigen.

Zij gebruiken grondwater in hun industriële processen. Voor de provincie is het belangrijk dat met het grondwater zo zuinig en zo zorgvuldig mogelijk mee wordt omgegaan.

Doel is om bedrijven te financieren die technologieën gaan vermarkten waarmee zoete grondwatervoorraden efficiënter gebruikt kunnen worden. De investering moet aantoonbaar kunnen leiden tot flinke besparingen in Noord-Brabant.

Dit geld komt uit het bestaande Biobased Brabant Fonds. In totaal heeft dit fonds 10 miljoen euro beschikbaar voor zogenaamde biobased innovaties. Dit fonds is voornamelijk gericht op het creëren van nieuwe bedrijvigheid op het gebied van de groene chemie. Daarbij gaat het om startende, snelgroeiende bedrijven en kennisintensieve bedrijven.

Bedrijven kunnen waarschijnlijk vanaf 1 juli 2013 een voorstel indienen bij de fondsbeheerder, de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM).

Zie voor meer informatie:
Biobased Brabant fonds aanjager groene economie


(LH)