• 31/05/2013
  • |     BB

Sectorale onderhandelingen chemiearbeiders lopen vast op loonnorm

De cao-onderhandelingen voor arbeiders in de chemiesector voor 2013-2014 zijn gisteren vastgelopen op de loonnorm. «De vakbonden bepleiten een cao die indruist tegen de wet», stelt essenscia.

Trefwoorden: #cao, #chemie, #chemiearbeider, #essenscia, #job

Lees verder

HR

( Foto: essenscia )

ENGINEERINGNET.BE – Gisteren werden de sectorale onderhandelingen voor de chemiearbeiders voor de periode 2013-2014 hernomen op initiatief van de sociaal bemiddelaar.

Dat overleg is opnieuw vastgelopen. 'Omwille van de onwil van de vakbonden om de loonnorm te respecteren', stelt essenscia, de federatie van de chemie- en life sciencessector, in een officiële mededeling.

Gedelegeerd bestuurder Yves Verschueren: "Essenscia heeft in de besprekingen alle mogelijke initiatieven genomen om binnen het wettelijk kader een invulling te geven aan de eisenbundel van de vakbonden. Het is volkomen onbegrijpelijk dat vakbonden een cao blijven bepleiten die indruist tegen de wet. De vakbonden moeten alle aspecten van het relancebeleid van de regering naleven."

Nog steeds volgens essenscia heeft het zelf 'om tot een totaalakkoord te komen' nochtans 'toegevingen gedaan' op thema’s zoals brugpensioen, tijdskrediet, een versterking van de werkzekerheidsclausule, een uitkering voor bestaanszekerheid, vorming en employability, en maatregelen ter ondersteuning van langer werken.

'De sector zal echter geen akkoord afsluiten dat niet conform de wetgeving is en wenst dat ook in de ondernemingen het wettelijk kader wordt nageleefd. Wij vragen dat de federale regering dringend tussenkomt opdat ook de vakbonden alle aspecten van het relancebeleid van de regering naleven', aldus nog essenscia.