• 05/06/2013

Projectbedrijf Dils-Energie zet vergunning STEG-project voort

Dils-Energie probeert om de resterende milieuvergunningen te verkrijgen voor een nieuwe in het Limburgse Dilsen-Stokkem geplande gasgestookte stoom- en gascentrale (STEG) van 920 MW.

Trefwoorden: #Advanced Power, #Dils-Energie, #energie, #gasgestookte stoom- en gascentrale, #milieuvergunningen, #Siemens Project Ventures, #STEG

Lees verder

Nieuws

( Foto: Dils-Energie )

ENGINEERINGNET.BE -- Zodra de centrale gebouwd is, zal ze het elektriciteitsnet van het broodnodige gegarandeerde vermogen voorzien en de leveringszekerheid in België vergroten.

Het project werd in juli 2011 van EdF overgenomen door de Zwitserse ontwikkelingsmaatschappij van onafhankelijke energiecentrales, Advanced Power, en Siemens Project Ventures, die met succes de moderne T-Power STEG-centrale van 420 MW ontwikkelde die sinds juni 2011 operationeel is.

Momenteel werkt het projectteam het Milieueffectenrapport (MER) af dat alle mogelijke effecten van de centrale bestudeert en, waar nodig, de gepaste verlichtende maatregelen vaststelt. Daarna wordt een aanvraag voor de milieuvergunning ingediend bij de provincie Limburg die de grenzen voor de toekomstige uitbating van het project afbakent.

Afhankelijk van het succesvol afsluiten van de vergunningsprocedures en de resterende ontwikkelingsactiviteiten, kan de bouw van het project al in 2015 van start gaan en kan de centrale in 2017 operationeel zijn.

De geplande elektriciteitscentrale zal dankzij haar geavanceerde gasturbinetechnologie een hoge efficiëntie van 58% bereiken en tegelijkertijd een lage uitstoot hebben. Ze zal de economie versterken door tijdens de bouw een 1.000-tal jobs en tijdens de uitbating ongeveer 100 jobs te creëren.

Het project vertegenwoordigt een investering van € 750 miljoen.


(GL)