• 05/06/2013

FiberRing breidt internationaal IP Netwerk uit in Duitsland

FiberRing, internationaal IP netwerk serviceprovider, heeft zijn aanwezigheid in Duitsland uitgebreid met nieuwe Points of Presence.

Trefwoorden: #FiberRing, #IP, #netwerk, #Points of Presence, #serviceprovider

Lees verder

Nieuws

( Foto: FiberRing, Europese netwerk kaart )

ENGINEERINGNET.NL -- FiberRing heeft zijn aanwezigheid in Duitsland uitgebreid met nieuwe Points of Presence (PoP’s), in resepectievelijk het datacenter van Interxion in Düsseldorf en Telehouse in Frankfurt. In totaal komt het aantal toegangspoorten van FiberRing tot de internet-backbone in Duitsland daarmee op 4 PoP’s.

Daarmee heeft deze provider inmiddels 47 PoP’s in het IP Netwerk, met directe aansluitingen op de IP backbone in Europa en de Verenigde Staten. De twee nieuwe PoP’s in Duitsland zijn strategisch belangrijk, omdat Duitsland een prominente afzetmarkt is in termen van groei in het internetverkeer en de behoeften van hostingproviders - alsmede andersoortige gebruikers - aan snelle en solide IP netwerk services waaronder IP Transit verkeer.

Extra PoP’s versterken de internationale fysieke aanwezigheid en zorgen ervoor dat het bedrijf de sterke groei van het internetverkeer in deze regio met schaalbare IP netwerkservices kan faciliteren.

Voor Nederlandse gebruikers van dit netwerk betekent het dat zij gemakkelijker ‘peering’ verbindingen kunnen realiseren met andere netwerkgebruikers in de Duitse regio, wat technische voordelen kan hebben bijvoorbeeld met betrekking tot het minimaliseren van latency effecten. Ook kostentechnisch biedt het voordelen voor gebruikers.

De hoge volumes in IP transit verkeer op de twee nieuwe locaties dient op een effectieve manier te worden gerouteerd en verwerkt. Om dit te realiseren werd netwerktechnologie van Juniper en Cisco gebruikt.


(GL)