• 07/06/2013

Agoria e-Health Award gewonnen door Regionaal Ziekenhuis Tienen

Het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart in Tienen heeft met zijn digitalisatieproject voor anatomopathologie of weefselonderzoek de 3de editie van de Agoria e-Health awards gewonnen.

Trefwoorden: #Agoria, #Agoria eHealth Awards, #AZ Damiaan Oostende, #health award, #Mirage - Kind en Gezin, #Regionaal Ziekenhuis Tienen, #Vitalink

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Het RZ Heilig Hart uit Tienen wint de hoofdprijs dit jaar omdat het als eerste ziekenhuis in België de digitale pathologie in zijn dagelijkse werking en informaticasysteem integreert .

Het project, voorlopig uniek in ons land overigens, maakt het mogelijk om stalen van menselijke weefsels van op afstand te bestuderen en te beoordelen, los van de locatie van het staal en los van de microscoop.

De microscopie wordt vervangen door gedigitaliseerde coupes. Na scanning, zijn de stalen een half uur later online te bekijken en te consulteren door alle pathologen.

Dankzij dit project kunnen pathologen elkaar dus van op afstand assisteren, wat het werkproces aanzienlijk vergemakkelijkt en efficiënter maakt. En dat is nodig, want patholoog-anatoom is een knelpuntberoep.

Naast het project van het Regionaal Ziekenhuis Tienen vielen ook de volgende inzendingen in de prijzen:

Categorie ‘Tele-health’: Telemetrie via de wlan – AZ Damiaan Oostende

Categorie ‘Mobile health’: Mirage - Kind en Gezin

Categorie ‘Innovation’: Un robot préparateur de médicaments per os aux Cliniques de l'Europe - Les Cliniques de l'Europe / Europaziekenhuizen Brussel

Categorie ‘Collaboration’: Vitalink - Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid

Categorie ‘Return On Investment’: Medical Time Management - Arstengroep Zorgpoort.


(bron + foto: Agoria)

ACHTERGROND
Agoria bekroont met de eHealth Awards personen en instellingen die de kwaliteit van e-Health in ons land verbeteren. De inzendingen worden beoordeeld op innovatie, rentabiliteit en resultaten.