• 11/06/2013

Deprest investeert 4,5 miljoen euro in nieuwe site

Ketelbouwer Deprest heeft een heel investeringsprogramma achter de rug met onder meer een volledig uitgeruste nieuwbouw, een laskraan, een grote plasmatafel en een rolbank

Trefwoorden: #alloys, #Deprest, #ketelbouw, #lassen, #plasmatechnologie, #rolbruggen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Deprest )

ENGINEERINGNET.BE -- Aangezien het beoogde investeringsprogramma niet op de oude locatie gerealiseerd kon worden, drong een verhuis naar een nieuw pand zich al vlug.

Vermits enkel locaties dicht bij het oude gebouw in aanmerking kwamen, werd gekozen voor industriezone De Zaat in Temse, gelegen op de vroegere boelwerf, wat het bijkomend voordeel geeft dat deze gelegen is aan de Schelde, zodat ook vervoer over het water tot de mogelijkheden behoort.

Met een nieuwbouw kon het volledige pand gebouwd worden in functie van de fabricage van ketels en grotere constructies, met rolbruggen, versterkte zones voor waterdrukproeven, locaties en hallen voor keuringen, verwerking van inox en speciale alloys, beitswerk, …

Het gebouw is ontworpen zodat ketels en constructies kunnen gemaakt worden tot 40 ton, met een diameter tot 6 meter en een lengte tot 50 meter.

Een eerste belangrijke machine die werd aangekocht was een zware plasmatafel van 12 bij 4 meter. Een tweede belangrijke investering betreft een laskraan. En als derde machine in dit rijtje werd een zware plaatwals gekocht, die platen kan centeren tot 40 mm dikte en een lengte van 3000 mm.

Deprest heeft deze machines niet alleen voor eigen gebruik gekocht. Het is de bedoeling om hier ook mee te spelen op de toeleveringsmarkt.

“We zouden al deze investeringen niet gedaan hebben, mochten we niet geloven in de toekomst van de ketelbouw in België” zegt Peter Depraetere. “Concurrentie uit het buitenland is er ook in onze sector, hoewel de lat op kwalitatief niveau er niet altijd even hoog gelegd wordt. Om kwalitatief goed werk te leveren, heb je soms echt wel state-of-the-art machines nodig, die hebben ze in de lage loonlanden vaak niet.”


(GL)