• 12/06/2013

ACE gasveren en remcilinders leven met schrapers nog langer

ACE Stoßdämpfer GmbH presenteerde in het voorjaar van 2013 voor het eerst nieuw, in serie geproduceerd, toebehoren voor gasdrukveren en hydraulische remcilinders aan het grote publiek.

Trefwoorden: #ACE Stoßdämpfer, #dempingselementen, #gasdrukveren, #hydraulische remcilinders, #schrapers

Lees verder

Productnieuws

( Foto: ACE Stoßdämpfer GmbH )

ENGINEERINGNET -- Deze toebehoren, de zogenaamde schrapers, beschermen de afdichtingen van de desbetreffende dempingselementen tegen agressieve media zoals kalk, reinigingsmiddelen en stof. Daarmee dragen ze ertoe bij de levensduur te verhogen en de bedrijfskosten de verlagen.

De achteraf aan te brengen schrapers zijn eerst in de maten GS-15 tot GS-40 voor gasveren resp. voor de remcilinders HB-15 tot HB-40 geproduceerd.

Tot nu toe waren dergelijke elementen alleen als speciaal maatwerk beschikbaar. Door de serieproductie worden nu niet alleen de kosten verlaagd, maar ook de wachttijden voor de gebruiker verkort.

Bestaande uit een aluminium plaat met geïntegreerde NBR-schraapring en een kap zijn montage en werkingsprincipe van de schrapers even eenvoudig als efficiënt gehouden.

Het toebehoren wordt over de zuigerstang aangebracht en de kap over de cilinder getrokken, om de schraper vast te zetten.

Bij het terugtrekken van de zuigerstang wordt deze door de schraper gereinigd, zodat deze afdichting niet met het schadelijke medium in aanraking komt.

Het nieuwe toebehoren kan zowel afzonderlijk als in combinatie met de gasveren en remcilinders geleverd worden. Ingeval van achteraf aanbrengen kunnen klanten deze oplossing ter plaatse zelf monteren. De montage geschiedt in twee stappen.

Om beschadigingen door onjuiste hantering uit te sluiten is bij elke bestelling een handleiding bijgevoegd. Bij nieuwe bestellingen van gasveren en remcilinders heeft de klant de keuze de montage zelf uit te voeren of de schraper reeds in de fabriek te laten monteren.

Wanneer hij kiest voor de Full-service aanbieding zijn er geen extra kosten aan verbonden. Afhankelijk van het gasveer- resp. remcilindermodel zijn er door het gebruik van de schraper slagverminderingen tussen 7 en 10 mm.

Ontwikkeld voor omgevingstemperaturen van -20 °C tot 80 °C, hoeven fabrikanten, die vertrouwen op langdurige voordelen van gasveren en remcilinders, geen bijzondere voorzorgsmaatregelen met betrekking tot reinheid of ruimtetemperatuur te treffen.


Meer informatie:
www.ace-ace.com

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Küchmedia


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event? Klik hier.