• 12/06/2013

49,3 miljoen euro risicokapitaal voor 49 Limburgse bedrijven

De investeringsmaatschappij LRM sluit het boekjaar 2012 af met een nettowinst van 10,8 miljoen euro.

Trefwoorden: #jaarverslag, #LRM

Lees verder

nieuws

( Foto: Wikipedia, schachtbokken Houthalen )

ENGINEERINGNET.BE -- De Limburgse Investeringsmaatschappij LRM heeft in haar jaarverslag van 2012 bekend gemaakt dat ze een nettowinst gerealiseerd heeft van 10,8 miljoen euro. De LRM investeerde in 2012 investeerde 49,3 miljoen euro in 49 verschillende Limburgse bedrijven en projecten.

Ook het aantal investeringsdossiers lag opnieuw zeer hoog. De stijging van de investeringsactiviteiten is een gevolg van het bestendigen van de strategie en een proactief investeringsbeleid.

Meerwaarden op exits zijn de belangrijkste bron van inkomsten voor een investeringsmaatschappij. Ondanks het structurele karakter van de economische crisis realiseerde LRM een succesvolle exit in 2 dossiers. Binnen de dossiers Alro Group en Syntegro verkocht LRM haar participatie aan haar medeaandeelhouders en het management.

De nettowinst van LRM bedroeg in 2012 10,8 miljoen euro en vloeide voort uit de gerealiseerde exits, rente-inkomsten van leningen aan participaties, de netto eigen vermogen aangroei van participaties en de verkoop van gronden.


(LVD)