• 12/06/2013

Onderzoek naar innovatie en productiviteit in ontwikkelingslanden

Britse overheid financiert onderzoek onder leiding van Tilburgse Universiteit naar innovatie en productiviteit in ontwikkelingslanden.

Trefwoorden: #armoedebestrijding, #banencreatie, #economische groei, #innovatie, #kennisinstellingen, #ontwikkelingslanden, #productiviteit, #Tilburg University

Lees verder

Nieuws

( Foto: Wikipedia, Keniaanse markt )

ENGINEERINGNET.NL -- Onderzoekers van Nederlandse kennisinstellingen gaan onder leiding van Tilburg University samen met collega’s in tien ontwikkelingslanden onderzoeken hoe de productiviteit in die landen verhoogd kan worden via het stimuleren van innovatie.

Het onderzoeksproject Innovation and growth wordt uitgevoerd in opdracht van het British Department for International Development (DFID), dat zo’n vier miljoen euro ter beschikking stelt.

Doel van het onderzoek is bijdragen aan economische groei, banencreatie en armoedebestrijding in ontwikkelingslanden.

De betrokken landen waar het onderzoek plaatsvindt en onderzoekssamenwerking tot stand zal komen zijn Kenia, Tanzania, Vietnam, Ethiopië, Oeganda, Ghana, Zuid-Afrika, India, Indonesië en Bangladesh.

Nederlandse partners in het project zijn de Radboud Universiteit Nijmegen, het Africa Study Centre van de Universiteit van Leiden en de beleidsadviesorganisatie Technopolis.

“We zijn erg verheugd met deze onderzoeksopdracht”, zegt Lex Meijdam, decaan van de Tilburg School of Economics and Management. “Het stelt ons niet alleen in staat om interessant onderzoek te ontwikkelen met nieuwe partners, maar vooral ook om een bijdrage te leveren aan armoedebestrijding in de armste regio’s van de wereld.”


(GL)