• 13/06/2013

Machines als bron van inspiratie - invitatie

Op donderdag 27 juni gooit Katho haar deuren open voor een studiedag over innovatieve trends in machinedesign.

Trefwoorden: #duurzaamheid, #hogeschool, #KATHO, #machinedesign, #vernieuwing

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Duurzaamheid en vernieuwing vormen de rode draden doorheen het huidige landschap van machinedesign. De Katholieke Hogeschool Zuid-West-Vlaanderen (Katho) pikt hier handig op in en maakt het onderwerp toegankelijk voor al wie er interesse in heeft.

De hele dag staat in het teken van ecodesign, nieuwe materialen en nieuwe concepten. Topsprekers maken ieder onderwerp tastbaar en je ontdekt ook de boeiende werking van de expertisecentra van het Katho.

De hogeschool draagt praktijk hoog in het vaandel en brengt u dan ook tal van concrete voorbeelden uit eigen onderzoek en afstudeerprojecten van studenten. We kruipen even uit onze academisch rol van docent. Met een schets van de huidige tendensen in ons vakgebied willen we u vooral inspireren, niet de les lezen.

De studiedag gaat door op 27 juni in de KATHO - Departement VHTI in Kortrijk. Je kan je hiervoor inschrijven door hier te klikken.

Programma:
• ECO DESIGN - 1: Machines: Vriendelijk voor mens en milieu door Jef Loenders, Practical Assistant at Groep T

• ECO DESIGN - 2: Innovatief en energiezuinig omgaan met perslucht door Lieven Malfait, Lector Coördinator expertisecentrum "Ontwerp- en Productietechnologie" at KATHO

• INNOVATIVE MATERIALS: De mechanische eigenschappen van nieuwe materialen begrijpen met basiskennis door Pol Coudeville, KHBO ExpertiseCentrum Kunstoffen (KECK)

• INNOVATIVE PROCESSES: Een nieuwe horizon met additieve manufacturing (AM) door Ir. Rein van der Mast, Advies- en onderzoeksbureau SOLide - SOLutions in design engineering

• INNOVATIVE CONCEPTS - 1

• INNOVATIVE CONCEPTS - 2: Parallel kinematic systems - bewegen anders bekeken door Sébastien Krut, LIRMM - Le Laboratoire d'Informatique, de Robotique et de Microélectronique de Montpellier

• Kennismaking met de expertisecentra:
- Automation & safety
- HVAC & Energie
- Netwerken in Voertuigen
- Non-contact ultrageluid
- Ontwerp- en productietechnologie
- sPlendIT
- Zorg en Technologie