• 19/06/2013

H. Essers wint Leeuw van de Export 2013

Het Genkse familiebedrijf H. Essers haalt felbegeerde Leeuw van de Export binnen.

Trefwoorden: #Gert Bervoets, #H.Essers, #Leeuw van de export

Lees verder

Nieuws

( Foto: H. Essers )

ENGINEERING.BE -- Het Genkse transportbedrijf H. Essers is in het Cultureel Centrum te Hasselt uitverkoren tot winnaar van de Leeuw van de Export 2013.

De winnaar mocht de felbegeerde trofee ontvangen uit de handen van Provincie Gouverneur Herman Reynders en Christ’l Joris, voorzitter van het RvB FIT.

Met de Leeuw van de Export beloont Flanders Investment & Trade jaarlijks bedrijven die sterk scoren op vlak van export. 84% van de totale omzet die H. Essers in 2012 realiseerde, is afkomstig van export naar een totaal van ongeveer 163 landen. Het waren deze uitstekende cijfers die een doorslag gaven aan de jury om het Genkse transsportbedrijf als winnaar uit te roepen.

Gert Bervoets, CEO H. Essers: "We zijn ontzettend blij deze award in ontvangst te mogen nemen en zullen onze taak als ambassadeur met fierheid uitdragen. Wij zijn ervan overtuigd dat het noodzakelijk is om ook in deze moeilijke economische tijden het ondernemerschap te blijven promoten. Wij danken alle medewerkers van H.Essers zowel in België als in het buitenland, wij dragen deze overwinning op aan hen!"

Voor deze 12e editie schreven zich dit jaar 34 kandidaten in, waarvan 15 kleine en 19 grotere bedrijven.

In de categorie ‘kleine ondernemingen’ kaapte Medec Benelux de prijs weg voor de neus van Brouwerij L.Huyghe en Vermeiren Princeps.

De tegenstanders van H. Essers in de categorie ‘middelgrote en grote ondernemingen’ waren ADB en Punch Powertrain.

Waterleau, BEST, Duvel-Moortgat, DEME en Financial Architects zijn de vorige winnaars.


(LVD)