• 20/06/2013

Gimv investeert in groei van Luciad

Gimv neemt een meerderheidsbelang in Luciad, ontwerper van Geospatial Situational Awareness-software met een focus op de veiligheids- en luchtvaartsector.

Trefwoorden: #Geospatial Situational Awareness, #GIMV, #Luciad, #software, #veiligheids- en luchtvaartsector

Lees verder

Nieuws

( Foto: Luciad )

ENGINEERIGNET.BE -- Luciad ontwikkelt en levert software die de snelle ontwikkeling van krachtige Geospatial Situational Awareness-applicaties mogelijk maakt.

De productportefeuille biedt ondersteuning bij het verwerken van grote hoeveelheden data en geografische informatie, geproduceerd door een alsmaar toenemend aantal sensoren (satelliet, video, radar, kaart, optisch-elektronisch ...) en laat zo toe om Situational Awareness te verwezenlijken.

Hun producten ondersteunen snelle directe datafusie, -visualisering en -analyse van geografische gegevens waardoor gebruikers onmiddellijk beslissingen kunnen nemen.

Bijgevolg is dit een aangewezen leverancier voor Systems Integrators wereldwijd, voor hun Situational Awareness-applicaties in bedrijfskritische systemen voor de luchtvaart- en veiligheidssector.

Klanten zijn onder andere Belgocontrol, Boeing, EADS, Eurocontrol, FAA, Lockheed Martin, NAVO, Sagem, Thales en Thales Raytheon Systems.

De toegevoegde waarde van hun software is de beduidend snellere ontwikkeling van applicaties, in combinatie met een sterke prestatie en nauwkeurigheid. Naast licenties voor zijn softwareproducten biedt het bedrijf aan zijn klanten ook diensten aan op het vlak van onderhoud, opleiding, consultancy en ontwikkeling.


(GL)

ACHTERGROND
Luciad werd opgericht in 1999 als een spin-off van de Katholieke Universiteit Leuven. Het stelt vandaag 80 mensen te werk en heeft een omzet van 11,3 miljoen euro (2012). Naast zijn hoofdzetel in Leuven (België) heeft het bedrijf kantoren in Reston, VA (VS), Ankara (Turkije) en Parijs (Frankrijk).