• 21/06/2013

Waals platform voor celtherapie goed voor 300 aanwervingen

Promethera Biosciences en Bone Therapeutics richten samen met de Waals Gewest een productieplatform voor celtherapie op.

Trefwoorden: #Bone Therapeutics, #Productieplatform, #Promethera Biosciences, #Waals Gewest

Lees verder

Nieuws

( Foto: Promethera Biosciences, video screenshot )

ENGINEERINGNET.BE -- Het Waals Gewest investeert als publieke overheid samen bij privé investeringsmaatschappij Sambrinvest, Promethera Biosciences en Bone Therapeutics in een ontwikkelings en productieplatform ten einde geneesmiddelen voor celtherapie te produceren. Er wordt in het samenwerkingsakkoord samen 20 miljoen euro geïnvesteerd.

Het platform voorziet de geneesmiddelen voor celtherapie op grote schaal te produceren. Zo voorzien de twee biotechbedrijven Promethera Biosciences en Bone Therapeutics de productie op te starten tegen 2015.

Hierbij worden 100 nieuwe directe arbeidsplaatsen gecreërd en meer dan 200 indirecte arbeidsplaatsen. De cellulaire therapie is de toekomstsector voor Wallonië.

De eerste twee bedrijven om het productieplatform te gebruiken zal Bone Therapeutics zijn die gespecialiseerd is in de behandeling van botziekten en Promethera Biosciences, gespecialiseerd in de behandeling van leverziekten.

Dit project beantwoord perfect aan onze behoeften en komt tegemoet aan de strategie van Bone Therapeutics ten einde ons product phare PREOB te ontwikkelen en te commercialiseren dixit Enrico Bastianelli, CEO van Bone Therapeutics.

Wij zijn zeer verheugd om te kunnen deelnemen aan dit project mede mogelijk gemaakt door het Waals Gewest die ons van in het begin al ondersteunt, dixit Eric Halioua, CEO van Promethera Biosciences.

Dit partnerschap stelt ons in staat om de middelen te delen zonder verlies van de know-how en intelectuele eigendom van elk bedrijf.


(LVD)