• 25/06/2013

Wouter Bos hoofd Amsterdamse Vumc

Het Amsterdamse ziekenhuis Vumc benoemt Wouter Bos tot voorzitter van de Raad van Bestuur.

Trefwoorden: #Chris Polman, #Vumc, #Wouter Bos

Lees verder

Nieuws

( Foto: Wouter Bos )

ENGINEERINGNET.NL -- Naast Wouter Bos is wetenschapper professor Chris Polman uit eigen gelederen als lid van de raad van bestuur benoemd. Met hun aantreden komt er een einde aan de interimperiode van de bestuurders Fred Plukker en Frans Corstens die de leiding hadden sinds augustus 2012.

Wouter Bos studeerde politicologie en economie aan de Vrije Universiteit en startte zijn carrière bij Shell. Hij was daar tien jaar lang (tot 1998) werkzaam in verschillende functies, in binnen- en buitenland.

Vervolgens was Bos lid van de Tweede Kamer voor de PvdA en werd woordvoerder Volksgezondheid. In 2000 was hij staatssecretaris van Financiën en daarna fractievoorzitter en minister van Financiën en tevens vicepremier.

In 2010 verliet hij de politiek om als partner bij KPMG te starten, alwaar hij tot op heden verantwoordelijk is voor de opbouw en ontwikkeling van de gezondheidszorggroep.

In die functie heeft hij veel ervaring opgedaan in de gezondheidszorg, waaronder bij de universitair medische centra.

De neuroloog Chris Polman heeft bij de instelling naar verluidt een groot draagvlak en kent de cultuur van de academische ziekenhuiswereld.

Hij is een eminente wetenschapper en gespecialiseerd op het gebied van multiple sclerose (MS) en een bevlogen neuroloog die in de loop der jaren veel bestuurlijke taken heeft verricht.

Daarnaast is Polman zeven jaar (2002-2009) voorzitter geweest van het Stafconvent (de medische en wetenschappelijke staf) en is hij directeur van het VUmc MS-centrum.

In al deze functies heeft hij ervaring opgedaan met verschillende beleids- en bestuurlijke vraagstukken en was ook nauw betrokken bij kwaliteit en veiligheid in de patiëntenzorg.

In 1994 werd hij benoemd tot hoogleraar neurologie, waarna hij in 2011 hoofd van de afdeling is geworden. Zijn huidige functie combineert hij met de functie directeur medische zaken.


(LVD)