• 25/06/2013

Logistieke toptalenten gehuldigd door Hilde Crevits

Vorige week werd aan de HoGent het unieke stageproject 'Topcoaches voor toptalent' afgerond. Vlaams minister van Hilde Crevits reikte de deelnamecertificaten uit.

Trefwoorden: #belangenvereniging, #Hilde Crevits, #HoGent, #OTM, #stageprojecten, #Topcoaches voor toptalent

Lees verder

Nieuws

( Foto: OTM )

ENGINEERINGNET.BE -- Topcoaches voor Toptalent is een uniek stageproject dat door OTM, de nationale belangenvereniging van verladers, georganiseerd wordt in samenwerking met Vlaamse hogescholen die de bacheloropleiding logistiek management aanbieden.

De doelstelling van het project is om de geselecteerde studenten in hun laatste jaar logistiek management in en rond hun stage intensief te laten begeleiden door een logistieke topcoach van een bedrijf. De afstuderende 'high potentials' zijn daardoor sneller en beter inzetbaar in (hogere) logistieke functies.

In november gaf OTM het startsein voor de vijfde editie van Topcoaches voor Toptalent. Twaalf topstudenten logistiek management werden geselecteerd en kregen een bijzondere stage in de logistieke sector aangeboden.

Vier van die twaalf studeren aan de HoGent: Kristof Matthijs, Bruce Himbrecht, Wouter De Meyer en Jef Van de Velde.

Vorige week stelden de topstudenten hun stageproject voor op de HoGent en de toptalenten in logistiek kregen hun officiële toptalentcertificaat van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits.

De Vlaamse logistieksector neemt een belangrijke positie in Europa in en heeft om verschillende redenen een toenemende behoefte aan hoogwaardig logistiek personeel.

Het project wordt dan ook ondersteund door Flanders Logistics in het kader van VIA, Vlaanderen in Actie.


(GL)