• 26/06/2013

Nieuw kantoorgebouw voor KWR Watercycle Research Institute

Bouwcombinatie Aqua Redivivus heeft opdracht gekregen voor de nieuwbouw van het kantoor van KWR Watercycle Research Institute in Nieuwegein.

Trefwoorden: #Alkondor, #kantoorgebouw, #Kuijpers, #KWR Watercycle Research Institute, #Mourik, #Van Wijnen

Lees verder

Nieuws

( Foto: cepezed/West8, schets van het nieuw gebouw )

ENGINEERINGNET.NL -- Bouwcombinatie Aqua Redivivus, bestaande uit Van Wijnen, Kuijpers, Alkondor en Mourik, en KWR Watercycle Research Institute tekenden hiervoor gisteren de aannemingsovereenkomst. De opdracht heeft een waarde van ongeveer 13 miljoen euro.

KWR is het onderzoeksinstituut van de 10 Nederlandse drinkwaterbedrijven. Het nieuwe kantoorgebouw krijgt een bruto vloeroppervlak van circa 6.200 m² en wordt op de huidige locatie, naast het bestaande pand, in een natuurlijke omgeving gerealiseerd.

Een driejarig contract voor beheer en onderhoud is optioneel onderdeel van de opdrachtverlening.

Het gebouw wordt modern en multifunctioneel. Het zal voldoen aan de laatste eisen op het gebied van duurzaamheid en landschappelijke inpassing.

Op de eerste verdieping bevinden zich laboratoria voor chemisch en microbiologisch onderzoek dat door wetenschappers wordt uitgevoerd. In het atrium op de benedenverdieping komen werk- en vergadervoorzieningen.

De bouwvoorbereidingen starten in juni 2013. In november 2013 gaat de eerste paal in de grond. De oplevering is naar verwachting eind 2014.

Na oplevering en verhuizing wordt het bestaande kantoorgebouw van KWR gesloopt.

In het nieuwe kantoorgebouw wordt 30 procent aan drinkwater bespaart, wordt 60 procent minder water op het riool geloosd en wordt 60 procent op energie bespaard.

Dit onder andere door het toepassen van een warmte/-koudeopslag, watervrije urinoirs, zonnepanelen en energiezuinige apparatuur.


(GL)