• 26/06/2013

170 banen op de tocht bij Tessenderlo Chemie Ham

Tessenderlo Group stelt in haar toekomstplan dat een diepgaande wijziging van de productie- en verkoopsorganisatie noodzakelijk is. Dit kan leiden tot een vermindering van 170 jobs.

Trefwoorden: #afdaninkingen, #herstructurering, #Tessenderlo Chemie, #Tessenderlo Group

Lees verder

HR

( Foto: Tessenderlo Group, site Tessenderlo Chemie Ham )

ENGINEERINGNET.BE -- De directie heeft vandaag haar toekomstplan aan de ondernemingsraad van Tessenderlo Chemie Ham voorgelegd.

De doelstelling van het voorgestelde plan is om de fabriek in Ham structureel winstgevend te maken voor de toekomst en de top-3 positie in de kaliumsulfaatmarkt te behouden.

Aan de basis van het toekomstplan liggen een aantal uitdagingen waar me,n mee geconfronteerd wordt. Zoals eerder aangekondigd zal de fosfaatproductie in Ham einde 2013 stopgezet worden, hoofdzakelijk omwille van milieuredenen.

Daarnaast zijn er ingrijpende efficiëntieverbeteringen noodzakelijk in de meststoffenactiviteit (kaliumsulfaat), vanaf dan de hoofdactiviteit in Ham, door de sterk toegenomen concurrentiedruk en stijgende kosten. Aan deze intentie tot reorganisatie ging een maandenlange en diepgaande analyse vooraf.

Om de periode van onzekerheid tot een strikt minimum te herleiden, heeft de directie aan de sociale partners voorgesteld om onmiddellijk van start te gaan met open en constructieve gesprekken.


(GL)