• 26/06/2013

Vidi-subsidie voor extreem oprekbare elektronica

Ir. Johan Hoefnagels ontvangt 800.000 euro subsidie voor onderzoek.

Trefwoorden: #Johan Hoefnagels, #Nederlandse organisatie voor wetenschappelijk onderzoek, #Vidi prijs

Lees verder

research

ENGINEERINGNET.NL -- De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft een Vidi-subsidie van bijna 800.000 euro toegekend aan dr.ir. Johan Hoefnagels van de faculteit Werktuigbouwkunde voor zijn onderzoek naar extreem oprekbare elektronica.

De Vidi-prijs is er op gericht om uitstekende onderzoekers die na het promoveren al een aantal jaren succesvol onderzoek hebben verricht. De wetenschappers behoren tot de beste tien à twintig procent van hun specifiek vakgebiMet een Vidi kunnen zij vijf jaar lang onderzoek doen.

Vidi is een van de drie financieringsvormen van de Vernieuwingsimpuls. De andere twee financieringsvormen zijn Veni (voor pas gepromoveerden) en Vici (voor zeer ervaren onderzoekers).

Het project waarvoor Hoefnagels de prijs heeft gekregen betreft de innige integratie van extreem oprekbare elektronica met biologische weefsels, zoals hersenen of hart.

Dit maakt futuristische medische toepassingen mogelijk, zoals controle van epileptische aanvallen. In dit project onderzoekt Hoefnagels een revolutionair mechanisme om elektronica extreem oprekbaar te maken, gedemonstreerd met een opblaasbare, in vivo ultrasounddetector.


(LVD) (foto: