• 27/06/2013

Grontmij en Ineos sluiten raamcontract over shut down

Onlangs ondertekenden Ineos en Grontmij een raamcontract ter voorbereiding van een uitgebreide shut down op de Ineos Oxide site in Zwijndrecht.

Trefwoorden: #Grontmij, #INEOS, #installaties, #onderhoud, #productie, #shut down

Lees verder

Nieuws

( Foto: Grontmij )

ENGINEERINGNET.BE -- Tijdens deze shut down, die ingepland staat voor mei 2014, zal Ineos heel wat onderhoudswerken aan installaties uitvoeren alsook modificaties en uitbreidingen implementeren.

In een geïntegreerd projectteam werken beidenj samen aan alle projecten die in het shut down traject zijn opgenomen.

De voorbereiding van de shut down op de site in Zwijndrecht is een complex geheel van projecten die veelal onderling aan elkaar gelinkt zijn.

Om alles vlot te laten verlopen is een goede planning dus essentieel. Het volume aan vereiste engineeringstudies is groot, evenals de behoefte aan het opstellen van de nodige Design en Construction Packages.

Er staan ook een aantal milieuprojecten op de planning. Zo zal de site onder meer volledig asbestvrij gemaakt worden.

Momenteel lopen er tevens gesprekken om de installaties verder te screenen op energie-efficiëntie en om de mogelijkheden voor het hergebruik van water te onderzoeken.

Er worden tevens heel wat initiatieventer verbetering van de veiligheid en de efficiëntie van de operationele units genomen .

De eigen organisatie kon het vele werk niet alleen bestieren, vandaar de vraag naar een geïntegreerd projectteam. Dat team bestaat nu uit een mix van Ineos medewerkers en een kernteam van Grontmij. Disciplines zoals piping, civil, instrumentation, electrical, equipment en process zijn erin vertegenwoordigd.


(GL)

Op de foto:
Van links naar rechts zittend: Patrick Van de Velde, Grontmij en Carl Vercauteren, Ineos; staand: Patrick Callewaert, Grontmij, Bart Janssens en Steven Luyten, Ineos.