• 27/06/2013

Primeur: GPRS opvolging luchtvracht

Naar aanleiding van het VIL-project 'GPRS-monitoring van luchtvracht', werden voor het eerst testvluchten met GPRS-monitoring uitgevoerd tussen Brussels Airport en Washington en Atlanta.

Trefwoorden: #Belgocontrol, #GPRS, #logistiek, #luchtvrachten, #VIL, #Vlaams Instituut voor Logistiek

Lees verder

Techniek

( Foto: VIL )

ENGINEERINGNET.BE -- Aan dit project/onderzoek, waarvan het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL) onlangs op Belgocontrol de resultaten voorstelde, namen 11 bedrijven deel.

Tijd- en temperatuurkritische goederen maken een belangrijk deel uit van luchtvracht. Voor deze goederen moeten de opslagcondities en locatie strikt worden opgevolgd.

Uit eerder VIL-onderzoek over de opvolging van goederen bleek dat GPRS (General Packet Radio Service)-technologie vele voordelen biedt voor de opvolging van luchtvracht en tegemoet komt aan de belangrijkste eis van de markt, namelijk technologie die infrastructuuronafhankelijk is.

Binnen het project ‘GPRS-monitoring van luchtvracht’ onderzocht het VIL de praktische inzetbaarheid van deze technologie voor Vlaamse luchtvrachtactoren.

Met goedgekeurde GPRS/gps-toestellen voorzien van een automatisch aan- en afschakelmechanisme, voerde het VIL succesvolle testvluchten uit tussen Brussels Airport en Washington, Dulles International Airport en Atlanta International Airport.

Het is de eerste keer dat de technologie met zoveel betrokken stakeholders werd getest en de resultaten waren bijzonder positief.

Het gebruik van GPRS-toestellen op luchtvaartroutes laten goedkeuren is een proces van lange adem. Het VIL bracht met zijn project de zaken in een stroomversnelling.

Zo werd ondertussen vorig weekend ook de eerste testvlucht uitgevoerd naar Singapore. Het gebruik van de technologie is een extra troef voor Brussels Airport om zich verder te profileren als pharma en high value hub bij uitstek.

GPRS-monitoring zorgt voor alle actoren in de luchtvrachtketen voor een betere transparantie doorheen de verschillende stappen in de toeleverketen, zowel in de voortgang in de keten als in de status en conditie van de zending.

Zo krijgt de klant in realtime informatie, zoals temperatuur en locatie, en kan snel worden opgetreden bij onregelmatigheden.


(GL)

Dit zijn de elf deelnemende bedrijven:
Aviapartner, Biobest, Brussels Airlines, The Brussels Airport Company, Ceva Logistics, DHL Global Forwarding, Owens Corning, Scania Parts Logistics, Sentipharm (MSD), Swissport en WFS.

Het VIL kon binnen dit project rekenen op de steun van: Brucargo Strategic Committee, Douane, Essencia, IATA, Marsh Risk Consulting en POM Vlaams-Brabant.