• 27/06/2013

Solvay Brussels School gaat internationaal

De Solvay Brussels School of Economics and Management van de ULB en de Parijse Ecole des Ponts lanceren in september een gemeenschappelijk voltijds en Engelstalig MBA-programma.

Trefwoorden: #Brussel, #Ecole des Ponts, #MBA, #opleiding, #Parijs, #Solvay Brussels School of Economics and Management

Lees verder

Opleiding

( Foto: SBS-EM )

ENGINEERINGNET.BE -- Door deze uitbreiding versterkt de Solvay Brussels School of Economics and Management (SBS-EM) zijn internationale strategie en uitstraling en differentieert het zich duidelijk van zijn concurrenten.

Tegelijk lanceert het in september vijf Engelstalige ‘advanced masters’ voor pas afgestudeerden, waarmee het in directe concurrentie treedt met andere Brusselse businessschools, en waarvoor nu al grote vraag is vanuit Vlaamse hoek.

Beide onderwijsinstellingen bundelen nu hun strategische krachten en knowhow en lanceren vanaf september een nieuw MBA-programma. Dat programma verenigt ‘the best of two worlds’ en wordt volledig in het Engels gedoceerd in Brussel en Parijs.

De nieuwe voltijdse MBA start vanaf september 2013 en focust resoluut op innovatie en de start-ups. Beide scholen zetten hiervoor hun gespecialiseerde centra in: het Design Thinking Centre aan de Ecole des Ponts en het Entrepreneurship Center van SBS-EM.

De MBA loopt in Parijs en Brussel, maar tegelijk wordt de internationale ervaring van de deelnemers gevoed via internationale studiereizen en door lessen te organiseren (binnen het studiebudget) in Silicon Valley, Shanghai, Hanoi, Hô-Chi-Minh Ville en Casablanca.

Daarnaast lanceert de SBS-EM zich voor het eerst op de markt van ‘advanced masters’, bedoeld voor pas afgestudeerde ‘high potentials’.


(GL)

Op de foto: V.l.n.r: Tawfik Jelassi, decaan ENPC MBA; Armel De La Bourdonnaye, directeur ENPC; Didier Viviers, rector ULB; Bruno van Pottelsberghe, decaan SBS-EM.