• 02/07/2013
  • |     BB

Xylem-divisies Lowara en Water Solutions samengevoegd

Op 1 juli werden de activiteiten van Xylem Lowara in Nederland en België samengevoegd met de activiteiten van Xylem Water Solutions in Dordrecht en Zaventem.

Trefwoorden: #Lowara, #nutsbedrijven, #Ruud Vreeburg, #Water Solutions, #Xylem, #Xylem-divisies

Lees verder

Nieuws

( Foto: Xylem, Ruud Vreeburg en Steffen Lange )

ENGINEERINGNET -- In de Benelux-structuur van de Xylem-bedrijven - gespecialiseerd in watertechnologie - zijn er dit jaar enkele belangrijke ingrepen. Zo worden zowel in België als Nederland de divisies Xylem Lowara en Water Solutions samengevoegd.

Eveneens vanaf 1 juli 2013 trad Ruud Vreeburg, de huidige Algemeen Directeur van Xylem Lowara in dezelfde functie aan voor alle Water Solutions vestigingen in de Benelux. Hij volgt Steffen Lange op.

De medewerkers van Lowara uit Waardenburg zullen voor 1 januari 2014 verhuizen naar de vestiging in Dordrecht, weet het bedrijf te melden. De samenvoeging van de divisies en de verhuizing maken naar verluidt 'deel uit van een strategische stap naar de toekomst'. In andere landen binnen Europa is deze samenvoeging al eerder tot stand gekomen.

“Er is nu al veel synergie en samenwerking tussen de twee bedrijven. Voor klanten blijven de contactpersonen na de fusie gelijk", laat Ruud Vreeburg weten. Vreeburg is sinds de jaren ’90 werkzaam bij Lowara


ACHTERGROND
Het beursgenoteerde Xylem is een leverancier van watertechnologie, die het zijn klanten mogelijk maakt om water te transporteren, te zuiveren, te testen en efficiënt te gebruiken in nutsbedrijven, bij diensten voor huishoudelijke en commerciële gebouwen en op industrieel en agrarisch terrein. De onderneming actief in meer dan 150 landen, met als resultaat in 2012 een jaaropbrengst van 3,8 miljard dollar. Het bedrijf heeft 12.700 werknemers over de hele wereld.