• 04/07/2013

Aantal jobadvertenties gestegen

Het aantal job advertenties steeg in Europa met 6% en in België met 11%, aldus onderzoek van rekruterings- en selectiekantoor Robert Walters.

Trefwoorden: #jobadvertentie, #recrutering, #rekruterings- en selectiekantoor, #Robert Walters, #statistiek

Lees verder

HR

( Foto: EMO )

ENGINEERINGNET.BE -- Job advertenties in Europa zijn in het eerste kwartaal van dit jaar met 6% gestegen, in vergelijking met het laatste kwartaal van vorig jaar.

De grootste stijger was Spanje, met een toename van 19%. Het aantal job advertenties in België steeg met 11%.

De sectoren waarin het meest geadverteerd werd binnen Europa zijn IT, sales en techniek. De toename van 29% aan job advertenties in supply chain & logistiek is een duidelijke indicator dat de haven van Antwerpen een belangrijke rol speelt in de wereldwijde handel.

Antoine Biot, Director Robert Walters België, reageert op de Belgische resultaten: “Werknemers waren nerveuzer eind 2012 en de markt was vrij rustig. Maar dat veranderde gelukkig in het eerste kwartaal van 2013. Het is interessant om te zien dat er meer geadverteerd wordt voor functies in business control en ondersteunende functies zoals HR en procurement, want dat bewijst dat bedrijven werken aan groeistrategieën waarvoor ze nood hebben aan ondersteuning”.


(GL)