• 08/07/2013
  • |     BB

Ruimtevaartstages voor jonge Belgische ingenieurs en wetenschappers bij ESA

ESA heeft drie stageplaatsen voor jonge, pas afgestudeerde Belgische ingenieurs en wetenschappers. Via het ‘Belgian National Trainee Programme’ van de Federale Overheidsdienst Wetenschapsbeleid.

Trefwoorden: #Belgian National Trainee Programme, #Belspo, #ESA, #opleiding, #ruimtevaart, #Ruimtevaartstages

Lees verder

Nieuws

( Foto: ESA / Surrey Satellite Technology Ltd )

ENGINEERINGNET.BE -- Voor wie jong en gefascineerd is door de ruimtevaart, is dit een buitenkans. Belspo, de Federale Overheidsdienst Wetenschapsbeleid, gaat van start met versie 2013-2014 van zijn 'Belgian National Trainee Programme' bij ESA, en mag in dat kader drie beurzen annex stageplaatsen aanbieden bij ESTEC in Nederland.

Het gaat om stages voor een Technology R&D Engineer, een System Engineer en een Engineer Payload Architectures & RF Instruments bij ESTEC in Nederland, onder begeleiding van ervaren ESA-specialisten.

In ESTEC, het 'European Space Research and Technology Centre' in het Nederlandse Noordwijk, werken mensen aan wetenschappelijke missies, bemande ruimtemissies, aardobservatie-, telecommunicatie- en navigatiesatellieten.

Het onderzoekscentrum huisvest ook een grote gemeenschap van gespecialiseerde technici. Zij worden ingezet op ruimtevaartprojecten waarbij hun expertise van belang is.


ACHTERGROND
Meer informatie over de stages voor 2013 en de selectieprocedure vindt u via: www.belspo.be/belspo/space/Training_ESA_nl.stm

FOTO
Giove-A, de eerste Galileo satelliet, werd getest op Estec in Noordwijk.

CITAAT
Philippe Courard, Staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid: “Tegen 2020 heeft Europa 1 miljoen bijkomende onderzoekers nodig. De Belgische wetenschappers behoren tot de top van de wereld. Door het 'Belgian National Trainee Programme'-programma blijven we verder investeren in de grijze cellen van de jongeren die hun leven willen wijden aan de vooruitgang van de technologie en de wetenschap."