• 08/07/2013

Van Hool levert coördinatie-bus aan Antwerpen

Van Hool heeft een hoogtechnologische coördinatie-bus gebouwd voor de Stad Antwerpen.

Trefwoorden: #Antwerpen, #autobus, #brandweer, #coördinatievoertuig, #CP-Ops-voertuig, #hoogtechnologisch, #Van Hool

Lees verder

Nieuws

( Foto: Van Hool )

ENGINEERINGNET.BE -- Het hoogtechnologisch uitgeruste CP-Ops-voertuig (commandopost-operaties) zal ingezet worden door de Brandweer en de andere veiligheidsdiensten om bij ernstige of grootschalige incidenten de coördinatie te verzorgen tussen de betrokken disciplines.

De coördinatie-bus zal ook haar diensten bewijzen bij het verloop van massa-evenementen. Op die manier kunnen alle betrokken veiligheidsdiensten de gebeurtenissen ter plekke op de voet volgen om snel in te grijpen indien noodzakelijk.

Het voertuig is ontworpen en gebouwd in nauw overleg met de Stad Antwerpen.

De coördinatie-bus is gebouwd op hun nieuwste platform, is 10,5 meter lang, 3,47 meter hoog en 2,55 meter breed en is uitgerust met de krachtige 360 pk Daf motor.

De coördinatie-bus kan in alle omstandigheden waterpas gezet worden middels 4 hydraulische vijzels en beschikt verder, naast de nodige signalisatie, over 2 uitschuifbare luifels, waarmee het werkveld bij behoefte uitgebreid kan worden tot de onmiddellijke omgeving naast de bus.

Binnenin het voertuig zijn er 2 gescheiden en geklimatiseerde ruimtes met elk een specifiek doel: een vergaderruimte en een communicatieruimte.

Om vlot en snel in te kunnen spelen op de veranderende eisen met betrekking tot de snel evoluerende informatica- en mutimediatechnologie is het voertuig modulair opgebouwd en voorzien van verschillende wachtleidingen.

De elektriciteitstoevoer wordt geregeld, hetzij via een externe landlijn, hetzij via de 25 kVA-stroomgroep die in de kofferruimte van het voertuig geïntegreerd zit.


(GL)