• 11/07/2013

Amerikaanse bachelorstudent wint Vlaamse onderzoeksprijs

Bachelorstudent van het Olin College ontvangt prijs als meest beloftevolle Amerikaanse jongere die met studiebeurs onderzoek bij Vlaams onderzoekscentrum imec verricht heeft.

Trefwoorden: #boulpaep, #declerk, #engineering, #eve, #imec, #madison may, #mulier, #olin, #olin collega, #roger van overstraeten, #rvo, #rvo society, #secience, #yale

Lees verder

research

( Foto: imec )

ENGINEERINGNET.BE - Postdoctorale studenten en masters worden via verschillende beurzen gestimuleerd om naar Vlaanderen te komen en bijvoorbeeld bij onderzoekscentrum imec aan de slag te gaan.

Recent kunnen ook ‘undergraduates’, de zogenaamde bachelors, een studiebeurs ontvangen. Samen met de RVO-Society – genoemd naar imec's stichter Roger Van Overstraeten - haalt het researchcentrum zo jonge ‘science en engineering students’ van 18 à 20 jaar van Amerikaanse topuniversiteiten naar Vlaanderen.

Het afgelopen jaar waren dat er zestien, die gedurende 3 maanden op uiteenlopende topics werkten, gaande van onderzoek naar organische zonnecellen en biosensoren, over de nieuwe elektrische racewagen Eve tot onderzoek in neuro-elektronica.

Nu is voor de eerste maal ook één van deze studenten in de prijzen gevallen als 'meest beloftevolle jongere' van de groep: Madison May, onderzoeker in rationeel energiegebruik, van het Olin College. De prijs, de RVO-Society award, is woensdagavond 10 juli 2013 op imec in Leuven uitgereikt (foto).

In februari 2014 reiken imec en RVO-Society nog een andere award uit, deze maal in Amerika, die focust op een ander aspect: de maturiteit van een derde- of laatstejaars.


(Bert Belmans)

OP DE FOTO
RVO-Society award-winnaar Madison May met ontwerper van de prijs, Wouter Mulier.

ACHTERGROND
RVO-Society studiebeurzen worden toegekend onder auspiciën van Gilbert Declerck - voormalig ceo van imec - en Emile Boulpaep, Vlaamse professor aan Yale en voorzitter van de Belgian American Educational Foundation die ooit nog aan Roger Van Overstraeten een beurs toekende om naar Amerika te gaan. Waarmee het cirkeltje mooi rond is…