• 11/07/2013

Randstad en Adecco bevestigen onderzoek door Franse mededingingsautoriteit

Zowel Randstad als Adecco bevestigen momenteel het voorwerp te zijn van een onderzoek door de Franse 'Autorité de la Concurrence'. Ook de rol van Manpower zou onderzocht worden.

Trefwoorden: #adecco, #manpower, #mededinging, #randstad

Lees verder

HR

( Foto: Randstad )

ENGINEERINGNET – In ultrakorte persmededelingen laten zowel Randstad als Adecco weten dat de Franse mededingingsautoriteiten een onderzoek naar hun activiteiten zijn begonnen.

Over welke andere bureaus het verder gaat is niet duidelijk, maar diverse media melden dat ook Manpower bevestigd heeft dat er een onderzoek loopt. Daarmee liggen de grote drie uit de 'wereld van de interimjobs' onder vuur.

Het Nederlandse Randstad stelt 'geen verdere commentaar te kunnen geven, maar openlijk met de autoriteit te zullen samenwerken en er alle vertrouwen in te hebben dat het onderzoek een positieve uitkomst zal kennen'.

Ook het Zwitserse Adecco bevestigt dat er een onderzoekt loopt 'tegen ons en een aantal van onze concurrenten in Frankrijk'. Ook dat bureau laat weten 'volledig samen zullen werken met de autoriteiten'.

De Franse 'Autorité de la Concurrence' van zijn kant onthoudt zich van alle commentaar.


(Bert Belmans)

OFFICIELE BEVESTIGINGEN
Randstad: "Randstad Holding nv announces that the French competition authority has commenced an investigation at the premises of Randstad in France. Randstad cannot give any further comments at this stage but Randstad cooperates openly with the authority and we are confident that the investigation will result in a positive outcome."

Adecco: "Adecco Group was informed yesterday that the French competition authority has commenced an investigation of the company and certain of its competitors in France with regards to alleged violations of French competition law. Adecco is fully co-operating with the authority."


/i>