• 16/07/2013
  • |     BB

Zeldzame Pterosaurus geveild voor 150.000 euro

Op een veiling is een zeer zeldzaam skelet van een Pterosaurus verkocht voor 150.000 euro. De online veiling vond plaats bij het veilinghuis voor verzamelaars Catawiki.

Trefwoorden: #Edmontosaurus, #Mosasaurus, #Pterosaurus

Lees verder

research

( Foto: Catawiki )

ENGINEERINGNET - De Pterosaurus is een vliegende dinosaurus, met een spanwijdte van maar liefst 5 meter die ongeveer 110 miljoen jaar geleden leefde.

Het exemplaar dat gisteravond is geveild is het allerbeste exemplaar dat ooit is gevonden. Van een dergelijke Pterosuarus zijn slechts 4 exemplaren bekend.

Het skelet is voor bijna 70% compleet en komt uit Brazilië. "Omdat deze Pteroaurus zo uniek is, hebben wij in aanloop van de veiling dit exemplaar samen met enkele andere objecten uit de veiling tentoongesteld in tijdelijke winkels in Antwerpen en Amsterdam. Naast rijen belangstellenden kwamen zowel musea als vermogende verzamelaars naar de Pterosaurus kijken. Uiteindelijk kwam het hoogste bod van een Franse verzamelaar", aldus veilingmeester Luc Hennioni.

Naast de Pterosaurus werd ook bijna 5.000 euro betaald voor een schedel van een Mosasaurus, die ook in België voorkwam. Bijna 30.000 euro werd betaald voor een schedel van een Edmontosaurus, een dier dat een lengte kon bereiken van zo’n 13 meter.