• 18/07/2013

Hemiksemse chemiebedrijf Proviron innoveert

Belgisch chemiebedrijf Proviron en Amerikaanse Third Coast hebben samenwerkingsakkoord getekend.

Trefwoorden: #Jim Clawson, #Proviron, #Third Coast, #Wim Michiels

Lees verder

Nieuws

( Foto: Proviron )

ENGINEERINGNET.BE - Positief nieuws voor het Hemiksemse chemiebedrijf Proviron. Het heeft een nieuwe contract getekend met het Amerikaanse Third Coast.

Third Coast produceert reeds meer dan 20 jaar remvloeistoffen. Proviron op zijn beurt heeft meer dan 30 jaar ervaring met de productie van essentiële componenten voor die remvloeistoffen.

Beide ondernemingen zullen zowel voor de productie van de grondstoffen als voor het formuleren van de afgewerkte remvloeistoffen samenwerken voor specifiek de Europese markt. In het begin mikken de twee partners op een verkoop van vloeistoffen voor een tiental miljoen wagens per jaar.

Proviron kan al een aanzienlijke ervaring op het gebied van remvloeistoffen voorleggen. "Dankzij onze partnerschip met Proviron kunnen we succesvol DOT-4 remvloeistoffen in Europa vermarkten. We breiden onze samenwerking met Proviron dan ook graag verder uit om deze nieuwe uitdaging aan te gaan", aldus Jim Clawson, President van Third Coast International.

Het contract werd officieel ondertekend onder de schijnwerpers van de media, tijdens de recente Vlaams-Nederlandse economische missie in Texas van de minister-presidenten Kris Peeters en Mark Rutte.


(LVD)

ACHTERGROND
Proviron is een wereldwijd actief privébedrijf met hoofdkantoor in België. De onderneming biedt fijnchemie-oplossingen aan voor toepassingen in onder meer kunststofadditieven (weekmakers), watergedragen systemen (monomeren en emulgatoren), veevoederadditieven, functionele vloeistoffen (zoals ijsbestrijding en farmaceutica) en bio-energie. Het bedrijf heeft een jaarlijkse omzet van meer dan 160 miljoen euro en telt 300 medewerkers die 500 klanten in 100 landen bedienen.