• 18/07/2013

Megafabrikant van zonnepanelen Conergy legt boeken neer

Duitse megafabrikant van zonnepanelen Conergy legt boeken neer, ondanks rooskleurige vooruitzichten in het eerste kwartaal van 2013. Dat kost 1.200 mensen hun baan.

Trefwoorden: #conergy, #rechtbank van koophandel Hamburg, #zonnepanelen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Conergy )

ENGINEERINGNET - De in Hamburg gevestigde Conergy AG heeft een aanvraag ingediend om een ​​insolventieprocedure te openen bij rechtbank van Koophandel te Hamburg.

Conergy had langdurig onderhandeld met investeerders, maar intussen hebben alle kandidaten afgehaakt. Een onvoorziene vertraging in de betaling als gevolg van een grootschalig project heeft nu geleid tot illiquiditeit van twee van Conergy's productie-dochterondernemingen. De Conergy-raad van bestuur heeft daarop beslist de boeken neer te leggen.

Ondanks de lange onderhandelingen met kredietverstrekkers heeft alles niet mogen baten. De rechtbank zal voorlopig een curator aanstellen ten einde te kunnen beslissen hoe de vestiging haar productieve en zakelijke activiteiten voorlopig kan voortzetten.

De raad van bestuur maakt zich sterk dat de werknemers het loon van de komende drie maanden zal kunnen uitbetalen. Maar wat er dan moet gebeuren met de werknemers blijft een vraagteken.

Na enkele jaren van herstructureringen was Conergy er nochtans in 2011 in geslaagd zijn verliezen terug te dringen, ondanks een prijsdaling van zonnepanelen met opnieuw 40%. In het eerste kwartaal van 2013 zag er rooskleurig uit voor het bedrijf, maar het uitblijven van de betaling in kwestie en het niet toestaan van kredieten hebben dus anders beslist.

In totaal verliezen nagenoeg 1.200 werknemers naar verluidt hun baan.


(LVD)